Kultúra

Tipy na víkend: Veselo bude v parkoch, na dostihovej dráhe aj pod cirkusovým šapitó

Víkend ponúka množstvo pútavých podujatí. Deti sa poriadne vyšantia, oslavovať sa bude Afrika aj cirkusové umenie.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Veselo bude v parkoch, na dostihovej dráhe aj pod cirkusovým šapitó
10
Galéria
Zdroj: TASR

Festival Cirkul'art

Festival Cirkul´art sa vracia do záhrady! Uvidíte ho v krásnom prostredí Kaštieľskeho parku malebného mestečka Stupava. Zažijete čarovnú atmosféru maringotiek, cirkusových šapitó a lietajúcich akrobatov od výmyslu sveta. Víkend bude plný divadla, nového cirkusu a živého súčasného umenia.

piatok – nedeľa / Kaštieľsky park Stupava / vstupenky TU

Deň Afriky

Zažite festival plný zábavy, kde sa bude oslavovať Afrika a jej kultúra cez hudbu, dobré jedlo, vystúpenia. Nebudú chýbať aktivity pre deti a ani fashion show, do ktorej môže byť zapojený každý. Festival je vhodný aj pre rodiny s deťmi.

sobota / Mareena – Lazaretská 32 / od 12:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Najveselší detský festival

Rodinný víkend plný zážitkov vás čaká na FESTÍKu, kde na jednom mieste môžete vidieť vystúpenia najobľúbenejších hudobných interpretov vašich detí, zabaviť sa na bohatých sprievodných aktivitách nielen pre najmenších a zároveň sa dozvedieť množstvo zaujímavých a užitočných informácií.

Nebude chýbať ani sprievodný program – tanečné animácie a športové aktivity pre deti, rôznorodé kreatívne, environmentálne a edukačné aktivity, zábavné atrakcie a súťaže, väčšie oddychové zóny so sedením a prístreškami, gastro zóny s ekologickým spracovaním odpadu a mnoho ďalších prekvapení. Viac sa dozviete TU.

sobota – nedeľa / Dostihová dráha v Petržalke / vstupenky TU

Cyklovýlet do Viedne

Tradičný výlet zakvitnutými a voňavými dunajskými lužnými lesmi. Vyráža sa smer Hainburg, po nábreží na jeho koniec a potom po moste na ľavú stranu Dunaja. Ďalej až do Viedne po dunajských hrádzach ukrytých v prírodnej rezervácii Donau-Auen. Zastávka je v mestečku Orth. Relaxovať a nasávať viedenskú atmosféru môžete v Prátri. Cestou na železničnú stanicu uvidíte Belveder a ďalšie viedenské zaujímavosti. Dĺžka trasy je 65 km. Návrat vlakom.

sobota / zraz pod mostom Lafranconi / od 9:30 do 18:30 hod. / viac TU

Výstava akvaristiky

Pravidelná predajná výstava akvaristiky a teraristiky v Bratislave. Na najbližšej výstave nájdete najväčší výber domácich odchovov akváriových rýb priamo od chovateľov. Uvidíte tiež hady, pavúky, jašterice, gekóny, myši, poletuchy a mnoho ďalších zvierat.

sobota / centrum ÚSVIT, Tomášikova 26, Bratislava Ružinov / od 9:00 do 13:00 hod.

Cesta rozprávkovým lesom

Čarovná rozprávková cesta začína v „jame“ v Dunajskej Lužnej. Povedie cez lužný les popri hrádzi smer Kalinkovo a späť. Z cesty sa dá kedykoľvek zísť na hrádzu a vrátiť sa do jamy na doplnkové atrakcie či občerstvenie. Rozprávková cesta zahŕňa 10 stanovísk s rozprávkovými postavičkami. Po absolvovaní úlohy na stanovisku dostanú deti odmenu. Trasa nie je vhodná pre kočík a je potrebná pevná (turistická) obuv.

nedeľa / Pri Jame, Dunajská Lužná / od 10:00 do 17:00 hod. / vstupné pre deti 3 eurá, rodičia neplatia / viac TU

Festival detí z krúžkov

Počas festivalu sa odprezentujú deti z krúžkov Hip-hop a moderný tanec, Flauta a Divadlo a dramatika. Programom bude sprevádzať Lenka Šóošová. Okrem iného si detičky budú môcť vyskúšať krúžky Vedecké pokusy, Naprogramuj si robota a Keramika. Mr Bubble deti schová do svojich obrovských bublín a pri Vedeckej show ich čaká veľké vedecké prekvapenie. Súčasťou podujatia bude aj maľovanie na tvár, skákacie atrakcie, rôzne edukačné hry, tombola a oddychová zóna.

nedeľa / Park A. Hlinku, Ružinov / od 15:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Cirkul´art v Karlovej Vsi
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM