KAW Kultúra

Tipy na víkend: Vyrazte po dlhej dobe do ulíc! Užite si Dobrý trh, Stupavskú paru či Májové jednohubky

Po dlhej pauze zapríčinenej pandémiou sa život v meste opäť rozbieha. Užívajte si víkend plný podujatí, ale nezabudnite byť naďalej opatrní.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Vyrazte po dlhej dobe do ulíc! Užite si Dobrý trh, Stupavskú paru či Májové jednohubky
8
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Dobrý trh na Panenskej

Myšlienka Dobrého vznikla práve na Panenskej ulici, v záhrade evanjelického kostola. Komunitný Dobrý trh bude preto o návrate k ku komunitným koreňom a ponesie sa v téme KOMUNITA, ktorá bola Dobrému trhu vždy blízka. Súčasťou trhu bude už tradične Susedská burza, workshopy, festival Konvergencie aj komunitná prechádzka.

sobota / od 9:00 do 10:00 hod. / Panenská ulica / vstup voľný / viac TU

Stupavská para

Preteky parných modelov lodí na jazierku za stupavským kaštieľom. Ak ste sa ešte neboli pozrieť na niektorom z predchádzajúcich ročníkov Stupavskej pary, neváhajte! Strávite tam pekné chvíle obzeraním parníčkov na suchu aj na vode, obdivom k trpezlivosti a šikovnosti ich tvorcov. Podujatia určené pre celú rodinu organizuje lodných modelárov Stupava.

sobota / jazierko za Stupavským kaštieľom / vstup voľný

Článok pokračuje pod fotografiou

Májové jednohubky

Pôvodný majáles v Karlovej Vsi nahradia tento rok Májové jednohubky. Rôzne akcie budú pred Základnou školou (ZŠ) Alexandra Dubčeka a na Námestí sv. Františka. Pripravený je program pre deti, hudobné vystúpenia, ale aj bubnová, ohňová a svetelná šou. O sprievodný program sa postará v Novej lodenici občianske združenie CirKus-Kus. Rodiny s deťmi budú môcť zažiť člnkovanie po Karloveskom ramene Dunaja s karloveskými vodákmi.

Karloveské centrum kultúry pripravilo kurz kaligrafie. Karloveská knižnica zas burzu kníh a výmenu rastlín. Milovníci histórie sa budú môcť zúčastniť na vlastivednej Špacírke z Koldorfu do Karlovej Vsi.

sobota / Karlova Ves / vstup voľný / celý program nájdete TU

Na víno do vinohradu

Račianský vinohradnícky chodník oznamuje, že aj tento víkend môžete zájsť do vinohradov. Vítaní budete napríklad vo vinici Tále alebo u Vladárovcov. V ponuke bude vínko, hroznová šťava či hroznový radler. Samozrejmosťou budú rôzne dobroty pod zub. Viac sa dozviete TU.

sobota / vinohrady nad Račou / vstup voľný

Svet okom fotografa

Slovenský fotograf a cestovateľ Filip Kulisev otvoril niekoľkokrát preloženú výstavu spojenú s prezentáciou novej kolekcie Foto Slovakia. Na výstave Amazing Planet v bratislavskom obchodnom centre predstavuje nové zábery z Islandu, Grécka a Francúzska. Nechýba prezentácia nových fotografií zo Slovenska a nonstop premietanie dronových filmov z celého sveta.

centrálna časť OC Eurovea / od 26. do 30. mája / vstup voľný

Chrobáčikovo na Rohlíku

Pri jazere Rohlík v Ružinove vyrastie malé mestečko Chrobáčikovo. Príďte sa s deťmi pozrieť, ako bude vyzerať a kto tam bude bývať v malých hmyzích domčekoch. Na prehliadku tohto mestečka pozýva včielka Elka. Bude sa hrať, súťažiť, spoznávať prírodu, aj sadiť v mestečku kvietky. A na záver nebude chýbať veľká bubli show.

sobota / od 16:00 hod. / jazero Rohlík, Ružinov / vstup voľný

Jazda v cabrio buse

Bratislavský dopravný podnik vypraví špeciálny posilový spoj Cabrio Karosa na linke 43. Obslúži zas­távky Patrónka – Červený most – Železná studnička – Lanovka – Lesopark. Akcia je pripravená najmä pre deti, ktoré si užijú jazdu bez strechy a vychutnajú prírodu z inej perspektívy.

nedeľa / od 9:12 do 18:32 hod. / Patrónka / jazda je bezplatná a je určená primárne pre rodiny s deťmi

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM