Kultúra

Tipy na týždeň: Odvezte sa Vianočnou električkou za dizajnom aj kultúrou

V Bratislave cítiť Vianoce na každom rohu. Čoskoro vás do mesta zavezie Vianočná električka, darčeky zoženiete na dizajnovom Urban Markete.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na týždeň: Odvezte sa Vianočnou električkou za dizajnom aj kultúrou
8
Galéria
Zdroj: TASR

Samota nemusí byť osamelosť

Samoty sa netreba báť, ale nie je dobré ju mať za stáleho spoločníka. Interaktívny workshop, v ktorom sa spoločne pozriete na to, ako už viac nebyť sám. Zažite niečo nové, zdieľajte svoje skúsenosti, tipy a zároveň nájdete inšpiráciu ako tráviť svoj čas, aby bol príjemný a prínosný, či už v kruhu priateľov, známych i neznámych. Lektorka: Mgr. Zuzana Valábková, PCC.

utorok / 15:15 hod. / Dom Quo Vadis / vstup voľný

Vianoce v Blumentáli

Dobro zvíťazí nad zlom počas decembrových večerov na Námestí Mateja Korvína. Tu nájdete svet rozprávok uprostred mesta, ktorý deťom prinesie známy rozprávkar Braňo Jobus. Okrem neho sa o pohodovú atmosféru postarajú aj hudobné formácie Silent Trio, Ludo Kuruc Band a Ricco & Claudia.

Podrobný program nájdete TU.

streda – 20. december / 17:00 hod. / Námestie Mateja Korvína

Vianočné trhy v Rači

Rača pozýva na Vianočné trhy, ktoré sa budú konať 6. až 8. decembra pred Nemeckým kultúrnym domom. Pripravený bude skvelý program a sprievodné podujatia v spolupráci s Račianskym vinohradníckym spolkom a Račianskym muzeálnym spolkom.

V piatok so žiakmi zo ZUŠ Vrbenského starosta MČ otvorí trhy a spoločne rozsvietia stromček, v ďalšom programe sa predstavia deti z materských škôl v pôsobnosti MČ Rača. V sobotu v rámci predstavenia „Pripravme sa na Mikuláša“ deti spoločne s anjelom a čertom privítajú Mikuláša.

DFS Vienok a ĽH Vienok nám v nedeľu v rámci zvykoslovného pásma „Vianoce s Vienkom“ pripomenie zvyky okolo Vianoc. Račiansky vinári v červenej lisovni odprezentujú svoje vínka. Račiansky muzeálny spolok pripravuje na predvianočný čas milú akciu, spojenú so spomienkami na časy minulé – expozíciu „Vianoce našich starých rodičov“.

piatok – nedeľa / Nemecký kultúrny dom Rača

Urban Market 2019 Winter Edition

Urban Market predstaví čarovné dedičstvo Vianoc. Jedinečná predajná prehliadka módy a dizajnu Urban Market je už tradičnou súčasťou predvianočnej Bratislavy. Uskutoční sa 6. až 12. decembra 2019 v krásnych, secesných priestoroch gymnázia Gamča na Grösslingovej u­lici.

piatok – nedeľa / Gamča- Gymnázium Grösslingová

Vianočná električka

Atmosféru najkrajšieho obdobia v roku dopĺňa v Bratislave špeciálna vysvietená vianočná električka. Interiér v červenej a zelenej s krbom a hrajúcimi koledami pripomína domácu pohodu. Tohtoročným motívom interiéru aj exteriéru Vianočnej električky bude biblický príbeh o narodení Ježiša Krista v meste Betlehem.

Vianočnou električkou sa budete môcť odviezť v čase od 16:00 do 20:00 hod. v polhodinových intervaloch, kedy vyrazí na svoju poslednú okružnú jazdu. Počas víkendov bude premávať v čase od 10:00 do 20:00 hod. v polhodinových intervaloch. Dňa 6. decembra 2019 bude električku sprevádzať aj Mikuláš s čertom a anjelom, ktorí budú deťom rozdávať sladké drobnosti.

Stanovisko električky je na zastávke SND (Slovenské národné divadlo) na Jesenského ulici. Bežná trasa električky je: Jesenského (SND) – Nám. SNP – Kapucínska – tunel – nábrežie – Jesenského (SND).

od 6. decembra do 30. decembra 2019 (s výnimkou 24. a 25. decembra) / jazda je bezplatná

Tipy na týždeň
8
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM