Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Stand up comedy show, skvelý koncert, taliansky dizajn aj retro diskotéka

V Bratislave sa ani počas pracovných dní nudiť nebudete. Zájdite na koncert kapely Modré hory, vypočujte si Temné kecy a tancujte v legendárnom Luna bare.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Stand up comedy show, skvelý koncert, taliansky dizajn aj retro diskotéka
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Temné Kecy

Temné Kecy sú najdrsnejšia a najpredávanejšia klubová stand up comedy show na Slovensku. Túto udalosť sa oplatí nezmeškať, pretože v nej budú preberať tabuizované témy a veci, o ktorých iní mlčia. Povedia to za vás, nahlas a ešte sa pritom aj skvele zabavíte. Zostava: Ivo Ladižo Ladižinský, Jerry Veľmajster Szabó, Fučo Mariňák Rybička.

pondelok / 19:00 hod. / Rock Café, M. Sch. Trnavského 2/C, Dúbravka

Koncert Modré hory

Modré hory oslávili 10 rokov fungovania novým albumom, videoklipmi a následne aj turné, ktoré pomenovali Čau ty tu. Zdravia tým jednu celú generáciu, ktorá sa s ich textami stotožňuje už dekádu. Napriek tomu hlásajú „sme zápisky bláznov, čo sa desia tých, čo hlásajú, že sú hlasom generácie.“ Modré hory vytvoria svoj „luxus clan“ v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu, kde vystúpia naživo v rámci Pohody_FM Live.

utorok / 20:00 hod. / Slovenský rozhlas / vstup je voľný

Hľadanie strateného času

Diela sa dostávajú do galérie, pretože majú nejakú hodnotu. Alebo ju nadobudnú, až keď sa tam dostanú? Môže sa z bežnej veci stať umelecké dielo? Pohrajte sa s významom vecí a tvorbou ready-madeu. Strávte plnohodnotne voľný čas a príďte do SNG zistiť, čím všetkým sa dá hodnota vyjadriť a merať a ako ju pridať tam, kde ju už nik nevidí. Program je určený predovšetkým pre mladých ľudí vo veku 13 – 17 rokov.

streda / 16:00 hod. / SNG / vstupné 2 eurá / rezervácia a informácie: barbora.tribulova@sng.sk

Deň talianskeho dizajnu

“Veľvyslankyňou”, ktorá bola vybratá pre Bratislavu pri príležitosti 2. ročníka Dňa talianskeho dizajnu vo svete je Anty Pansera, známa historička a kritička dizajnu. Jej prednáška o dizajne bude simultánne prekladaná do slovenčiny. Anty Pansera publikovala mnohé štúdie o priemyselnom dizajne a dekoratívnom či úžitkovom umení. Veľmi zaujímavé sú jej analýzy týkajúce sa prínosu žien umelkýň, remeselníčok, dizajnérok.

štvrtok / 17:00 hod. / Univerzitná knižnica, Ventúrska 11 / vstup voľný

Goldies: video party 80s & 90s & 00s

Najlepšie sa trsá na hity spred 20 a 30 rokov! Ak s týmto tvrdením súhlasíš, určite sa skvelo zabavíš na diskotéke v Luna Bare. Na všetkých návštevníkov čaká najlepšia a pravidelná video oldies párty v meste. Zažite retro párty v jedinečnom retro bare.

piatok / 20:00 hod. / Luna bar / vstupné pre pánov 5 eur, dámy zdarma

Zdroj: YouTube.com
Tipy na týždeň
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM