Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Skvelé koncerty známych kapiel aj obľúbený Urban Market

Kultúrne menu počas pracovného týždňa je opäť pestré. V Bratislave sa bude tancovať, vyspevovať aj nakupovať. Nenechajte si ujsť ani vianočné trhy na viacerých miestach mesta.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Skvelé koncerty známych kapiel aj obľúbený Urban Market
19
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy vo Fresh Markete

Vianočné nákupy spravíte aj vo Fresh Markete. V pondelok tam totiž začínajú pravé farmárske vianočné trhy. Nebudú chýbať stromčeky, dekorácie, ryby, kapusta, med a ďalšie suroviny na vianočný stôl.

od pondelka 4. decembra do 23. decembra / Fresh Market, Rožňavská ul. / vstup voľný

Netradičný mikulášsky workshop

Pre všetkých zvedavcov, ktorých zaujíma 3D tlač je pripravený workshop, počas ktorého sa netradične spoja základy 3D modelovania, 3D tlač a tvorbu vianočných sviečok. 3D modelovať sa budú formičky na odlievanie vianočných sviečok. Každý si potom vytvorí svoju vlastnú vianočnú ozdobu.

utorok / od 16:30 do 20:30 hod. / Creative Point, Národné podnikateľské centrum, Karadžičova 2 – Twin City Blok A / zaregistrujte sa TU

Dražba výtvarných diel

Verejnosť môže pomôcť pacientom so sklerózou multiplex. V ich prospech sa totiž budú v Bratislave dražiť diela súčasných slovenských výtvarných umelcov. „Je to príležitosť pre tých, ktorí chcú pomôcť ťažko chorým ľuďom,“ uviedlo Združenie Sclerosis Multiplex Nádej. Dražba sa uskutoční v priestoroch aukčnej spoločnosti SOGA.

utorok / 18:00 hod. / aukčná spoločnosť SOGA, Panská 4 / viac sa dozviete TU

Koncert kapely Gladiator

Gladiator predstaví okrem overených hitov ako Láska, Bonboniéra, Keď sa láska podarí, Kúpim si pekný deň aj staršie skladby v akustickom prevedení,. Budú medzi nimi skladby ako Viem, kde boh spí, Okno z prstov, Pieseň čiernych vrán, ale napríklad aj skladba zo sólového albumu speváka Mika Hladkého Achillova päta.

streda / 20:00 hod. / Ateliér Babylon

Mňága a Žďorp

Obľúbená česká skupina Mňága a Žďorp chodí na Slovensko veľmi rada. S obľubou tu hrajú, oslavujú výročia a stretávajú sa s fanúšikmi a svojimi priateľmi. Kapela, ktorej poetické texty o živote a jeho radostiach aj starostiach sú interpretované v svižnom pesničkárskom rocku, oslávi tento rok tridsiate výročie. Jediný narodeninový koncert na Slovensku bude práve v bratislavskom Majestic Music Club. K ich českým hosťom Milan Nytra (Buty), Nikola Mucha (Mucha), Milan Cimfe (Krucipüsk) a Fanda Holy (Holy Fanda & the Reverends) pribudnú aj naši domáci hudobníci Branislav Jobus, Whisky, Michal Kaščák a skupina Chiki liki tu-a.

streda / 20:00 hod. / Majestic music club

Modus Memory

Máte chuť vypočuť si melódie, ktoré nestarnú? Marián Greksa a Ľuboš Stankovský hrajú to najlepšie z československej hudobnej scény – Modus, 70te a 80te roky.

štvrtok / 19:00 hod. / Pistoriho palác / vstupné 7 eur

Chiki Liki Tu-a a Slam Poetry

Kapelu Chiki Liki Tu-a azda netreba nikomu predstavovať. Slovenská undergroundová legenda je na scéne už 22 rokov, na konte má vyše 1200 koncertov v 15 krajinách, účasť na festivaloch ako Sziget, Pohoda či Colours Of Ostrava, hity ako Kristína, Kuca Paca, Láska moja de si, Monte Carlo, Ďakujem, Milenka či DPH, získali rádiohlavu za album roka 2015 a sú zrejme najúspešnejšou domácou alternatívnou kapelou. V spolupráci s literarnyklub.sk sa predstavia aj slameri zo Slovenska a Česka. Nevieš čo je slam poetry? Príď a zaručene sa zamiluješ.

piatok / 21:00 hod. / British Rock Stars

Okamžité krepčenie

Hip-hopový Mikuláš, o akom sa vám ani nesnívalo! Desať rokov legendy menom Okamžité krepčenie oslávite s jej zakladateľmi Škrupom a Metysom. A k oslave legendárnej žúrky patrí aj legendárny hosť. Tým bude český the best DJ Wich! Vychutnajte si poriadnu nádielku kvalitnej hudby, na ktorú budete krepčiť až do rána!

piatok / 21:00 hod. / KC Dunaj / vstupné 6 eur

Urban Market

Urban Market je kultúrno-spoločenským podujatím, ktoré v sebe spája živý dizajnový trh súčasnej umeleckej a kreatívnej tvorby, prezentáciu profesionálnej módy, dizajnu a umenia, ako aj pestrý kultúrny program a tvorivých ľudí z rôznych odvetví umenia v jednom čase na jednom mieste. Po troch vydaniach na Fakulte architektúry sa Urban Market 2017 (Winter Edition) presúva na nové, neokukané miesto. Aktuálnou témou bude MINIMAL.

piatok od 16:00 hod. – nedeľa 19:00 hod. / Mlynica, Turbínová 1, Bratislava – Nové Mesto / vstupné 2 – 5 eur / viac info TU

Naj produkty z Urban Marketu
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM