Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Najlepšie slovenské filmy, skvelé české divadlo aj skvostné koncerty

Pracovné dni budú plné kvalitnej kultúry. Slovenské filmy môžete vystriedať českým divadlom, koncerty ponúkné Billy Barman aj hviezdna saxofonistka Candy Dulfer.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Najlepšie slovenské filmy, skvelé české divadlo aj skvostné koncerty
7
Galéria
Zdroj: Facebook

Týždeň slovenského filmu

Štvrtý ročník Týždňa slovenského filmu ponúkne 39 slovenských filmov odpremiérovaných v minulom roku. Diváci sa môžu tešiť na 22 hraných, 12 dokumentárnych a päť animovaných snímok. Uvedené budú filmy, ktoré bodovali v rebríčkoch návštevnosti, aj tie, ktoré majú za sebou úspešnú festivalovú púť a získali významné ocenenia.

pondelok – sobota / Kino Lumiére

Divadlo CS

V piatich predstaveniach počas piatich dní sa fanúšikom predstavia legendy českého divadla aj nové talenty mladšej generácie. Na prvom ročníku festivalu si nenechajte ujsť Divadlo Bolka Polívky a jeho Šest tanečních hodin v šesti týdnech, Divadlo Letí s hrou 8GB tvrdýho porna, Divadelní společnost DuEt a ich Cravate club, predstavenie Gedeonův uzel a Divadlo Komediograf so skvelým Manželství v kostce.

pondelok – piatok / Ateliér Babylon / vstupné 20 eur

Bratislavské módne dni

Držte krok so svetom módy a privítajte jar na najprestížnejšom módnom podujatí Bratislavské módne dni 2018. Tento rok sa predstavia najlepší domáci návrhári, uvidíte tiež to najlepšie zo zahraničnej módnej scény, ako aj prácu mladých módnych tvorcov. Na svoje si prídu aj páni, pre ktorých bude pripravená exkluzívna kolekcia pánskych oblekov Nicollas Berenique. Tú predvedú známe tváre slovenského šoubiznisu.

pondelok – streda / Refinery Gallery / viac informácií TU

Večerný splav Dunaja

Chcete spoznať Dunaj v úseku od Hainburgu do Bratislavy? Môžete zažiť príjemný oddych a romantiku. Splav po Dunaji je neopakovateľným zážitkom trávenia voľného času a relaxom po dni strávenom v práci. Oddýchnete si v príjemnom vánku s výhľadom na hrad Devín, Bratislavu a romantické štrkové pláže. Splav je vhodný aj pre tých, ktorý ešte neboli na vode, ale aj pre rodiny s deťmi. Každá skupina je sprevádzaná inštruktorom.

pondelok / od 17:00 hod. / zraz pri lodenici v Karloveskej zátoke / viac sa dozviete TU

Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u

Billy Barman odohrá sériu ôsmich špeciálnych koncertov, na ktorých kapelu uvidíte spolu s piatimi speváčkami zo SĽUK-u (Slovenský ľudový umelecký kolektív). Vznikne tak unikátne hudobné teleso, postavené na čisto akustických nástrojoch a krásnych hlasoch dievčat zo SĽUK-u.

streda / 20:00 hod. / Stará tržnica / vstupné 17 eur

Koncert skvelej Candy Dulfer

V súčasnosti talentovaná saxofonistka vyrazila na turné predstaviť svoj najnovší album Together (2017), inšpirovaný tým najlepším zo žánrov jazz, disco, soul a R&B. Jej desiaty štúdiový počin však mapuje aj súčasné hudobné dianie. Dulfer predstaví svoj unikátny zvuk a virtuozitu v rámci cyklu koncertov City Sounds of Bratislava.

štvrtok / 19:00 hod. / Majestic Music Club

Fragile – Narcis Tour

Fragile je slovenská hudobná formácia zložená z ôsmich spevákov. Venuje sa interpretácii známych svetových rock – pop – jazz hitov v zaujímavých a’cappella aranžmánoch.

piatok / 19:00 hod. / DK Dúbravka / vstupné 14 eur

Zdroj: YouTube.com
Bratislavské módne dni 2017
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM