Rôzne Správy

Tip na výlet: Oddýchnite si a načerpajte novú energiu v Ekoparku neďaleko Bratislavy

Ak chcete na chvíľu utiecť od zhonu veľkomesta, Ekopark Čierna voda je ideálnym miestom, kam sa vybrať. Okolitá príroda očarí vás aj celú rodinu.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Oddýchnite si a načerpajte novú energiu v Ekoparku neďaleko Bratislavy
Zdroj: Ekopark Relax Čierna voda

Hľadáte miesto, kde môžete s celou rodinou stráviť príjemný deň, oddýchnuť si, zrelaxovať a pokochať sa okolitou prírodou? Jedno také nájdete len kúsok od Bratislavy.

Staré koryto

Necelú hodinku cesty z hlavného mesta, neďaleko Sládkovičova, natrafíte na Ekopark Relax Čierna voda. Tento jedinečný priestor vznikol obnovením starého koryta Čiernej vody.

Kedysi tam bola len veľká tráva, nánosy bahna, odpadu a smetí. Našťastie, vďaka niekoľkým šikovným rukám sa podarilo tomuto miestu vdýchnuť nový život.

Obdivujte zvieratá

Ekopark je vhodný na oddych pre všetky vekové kategórie a rodiny s deťmi. Môžete sa tam len tak poprechádzať po rozsiahlom areáli a pozorovať zvieratá, ktoré bežne vo svojom okolí nenájdete, ako napríklad muflóny, srny, bažanty alebo diviaky. Alebo si sadnúť na čln a nechať sa unášať prúdom rieky a sledovať úžasnú okolitú prírodu.

Ak ste športovo založení, môžete si na trávičke zahrať futbal, volejbal, bedminton, petang, zahádzať si fresbee alebo strieľať z luku. Nachádza sa tu aj priestor, kde si môžete postaviť stan a zažiť pravú stanovačku s opekaním či grilovaním.

Ulovte si vlastnú rybu

Potešia sa aj milovníci rybárčenia. Areál obklopuje mŕtve rameno Čiernej vody, kde môžete chytať rôzne druhy rýb. A nepotrebujete ani rybársky lístok. Navyše si môžete vami ulovené ryby aj zakúpiť a odniesť domov.

Ak vám vyhladne či vysmädne, občerstviť sa môžete v bufete, ktorého špecialitou je pečený hejk, ale aj v reštaurácii s terasou. Vstup do areálu Ekoparku je zdarma. Cenník všetkých služieb si môžete pozrieť TU.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM