Rôzne

Tip na výlet: Objavte nádherné miesta len kúsok za hranicami

Premýšľate, kam vyraziť na výlet? Ak ste už prebádali celé okolie hlavného mesta, zájdite za hranice. U našich rakúskych susedov je čo obdivovať.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Objavte nádherné miesta len kúsok za hranicami
6
Galéria
Zdroj: TASR

Len pár kilometrov za hranicami Bratislavy sa výletníkom otvárajú nekonečné možnosti na turistiku, oddych a poznávanie. Ponúkame vám pár tipov na zaujímavo strávený čas v rakúskej prírode.

Národný park Donau – Auen

Pôsobivé krásy parku sa rozprestierajú medzi Viedňou a Bratislavou. Tepnou tohto územia je prirodzený tok Dunaja, ktorý poskytuje domov mnohým vzácnym rastlinám a živočíchom. Lužnými lesmi v okolí rieky sa dá túlať hodiny. Pri Dunaji nájdete aj menšie pláže, ktoré lákajú k piknikom.

Odporúčame zastaviť sa napríklad v Stopfenreuthe, kde pri Dunaji nájdete vodácke táborisko. Je to prvá obec, na ktorú narazíte, keď prejdete most za Hainburgom. Miesto spoznáte podľa novej dvojpodlažnej terasy, z ktorej sa dá pozorovať rieka. Ak máte chuť na vodácku plavbu, upozorňujeme, že na vlnách Dunaja sa môžu plaviť len deti staršie ako pätnásť rokov. Ramená rieky môže zdolať aj menší drobizg.

Zámok Orth

Ak budete pokračovať smerom na Viedeň, narazíte na malebné mestečko Orth. Nedávno vynovený zámok, ktorý nájdete v strede obce, je pôvodne stredovekou stavbou. Pred niekoľkými rokmi prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Sídli v nej Centrum Národného parku Dunajské luhy a mestské múzeum.

Zámok sa môže pýšiť živou atrakciou – komín jednej z jeho veží je domovom bociana, ktorý ani na zimu neodlieta a stal sa maskotom celého mestečka.

Výlety do Rakúska
6
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM