Rôzne

FOTO: Svetový deň utečencov si v meste pripomenuli Dáždnikovým pochodom

Bratislava si v nedeľu pripomenula Dáždnikový pochod a komunitným programom v Starej tržnici Svetový deň utečencov (20.6.).

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Svetový deň utečencov si v meste pripomenuli Dáždnikovým pochodom
8
Galéria
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Svetového dňa utečencov sa konal v uliciach Starého mesta už po siedmy raz Dáždnikový pochod v rámci podujatia Nedeľná Paráda.

Od roku 2000 je 20. jún Svetovým dňom utečencov (World Refugee Day), ktorý nám pripomína, že každý 113. človek na svete bol donútený utiecť zo svojho domova kvôli vojne alebo prenasledovaniu. Najrôznejšie podujatia sa konajú vo viac ako 100 krajinách.

Nadácia Milana Šimečku a Slovenská humanitná rada v spolupráci s ďalšími organizáciami pripravili Nedeľnú Parádu, ktorá sa konala v Starej tržnici.

„Počas celého dňa budú ľudia môcť ochutnávať jedlá z celého sveta, napríklad z Afganistanu, Somálska, Konga, Sýrie a ďalších exotických krajín. Deň v Starej tržnici spríjemnia aj výstavy či rôzne workshopy. Svoju prácu predstavia mnohé mimovládne organizácie i iniciatívy na podporu utečencov,“ priblížili organizátori tesne pred podujatím.

Dáždnikový pochod 2018
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM