Rôzne Správy

Novinkou tohtoročných bratislavských korunovácií bude detský korunovačný sprievod

Cieľom detského sprievodu je vytvorenie aktivity pre deti, ktoré budú môcť spestriť korunovácie a zapojiť sa do historickej tradície.

Ilustračný obrázok k článku Novinkou tohtoročných bratislavských korunovácií bude detský korunovačný sprievod
Zdroj: TASR

Aj tento rok bude hlavné mesto organizovať jedno z najtradičnejších podujatí – Bratislavské korunovačné dni. Tohtoročnou novinkou je detský korunovačný sprievod, do ktorého sa môžu deti zapojiť a aspoň na jeden deň sa stať princeznou či princom. Stačí keď si prinesú vlastný kostým, prípadne si ho v deň korunovácií priamo na mieste vyrobia. Do sprievodu je potrebné sa zapísať v deň detského korunovačného sprievodu, teda v piatok 22.júna.

Detský sprievod

Bratislavské korunovačné dni sa budú konať od 22. júna do 29.júna 2018 a prinesú opäť pestrú paletu podujatí. Novinkou tohto ročníka bude Detský korunovačný sprievod so súťažou o najkrajší kostým. Zápis a pridelenie účastníckeho čísla sa bude konať na Rudnayovom námestí pri pamätníku A. Bernoláka o 15.15 hod v deň sprievodu. Účastníci dostanú odznak s účastníckym číslom v rôznych farebných kategóriách (6 – 9 rokov, 10 – 13 rokov). Ak záujemcovia nebudú mať vlastné kostýmy, môžu si ich vyrobiť priamo na nádvorí Starej radnice v deň sprievodu (piatok 22.6.) od 13:00 do 15:00 hod.

„Cieľom detského korunovačného sprievodu je vytvorenie aktivity pre deti, ktoré budú môcť svojim vkladom spestriť korunovácie a zapojiť sa do tejto historickej tradície, ktorú tu máme už takmer 300 rokov. Verím, že to deti využijú a aspoň na jeden deň si vyskúšajú aké by to bolo byť princom či princeznou. Bratislava má krásnu históriu, preto budem rada, že si aj takýmto spôsobom môžeme uctievať a zachovávať naše kultúrno-historické dedičstvo,“ povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková.

Samotný detský korunovačný sprievod sa začne o 16:30 hod. v Dóme sv. Martina. Odtiaľ sa pôjde rôznymi zastávkami až po nádvorie Starej radnice, kde sa uskutoční korunovácia s výkladom a odovzdanie cien za najlepšie kostýmy.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM