Alexandra Húsková Správy

Súhrn spravodajstva: pozrite sa na prehľad dnešných udalostí

Čo sa v Bratislave udialo vo štvrtok 26. novembra? Pozrite sa na dnešný deň v našom spravodajskom zhrnutí.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: pozrite sa na prehľad dnešných udalostí
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás najviac zaujali:

Prvá petržalská plaváreň je už hotová. Nerezové bazény, sauny a aj tobogán čaká kolaudácia. Petržalská mestská plaváreň je tesne pred dokončením. Stavba na križovatke Tupolevovej a Jiráskovej ulice potrebuje už iba doplnenie vnútorného vybavenia a vonkajšie terénne úpravy. Obyvatelia sa môžu tešiť na nerezové bazény, tobogán, ale aj saunový svet. Ako to tam vyzerá sa pozrite v našej galérii v článku.

Z Cvernovky vyrastie nová rezidenčná štvrť. Bratislavská Cvernovka zmenila majiteľa. Pozemky získal fínsky developer YIT a plánuje tu vybudovať novú rezidenčnú štvrť s približne 800 bytmi a občianskym vybavením. Práce by sa mali začať v druhej polovici budúceho roka.

Bratislavskí poslanci o novej podobe PKO: Originálny i ničiaci verejný záujem. Jedni tvrdia, že ich nenadchol, iní, že ničí verejný záujem, pre ďalších je originálny – aj to povedali bratislavskí poslanci o nápade postaviť na mieste Parku kultúry a oddychu futuristické planetárium.

Zhrnutie dňa:

  • Ivo Nesrovnal vymenoval novú viceprimátorku. Treťou námestníčkou bratislavského primátora sa stala poslankyňa Ľudmila Farkašovská. Hlava mesta ju v utorok 24. novembra vymenovala do funkcie. Farkašovská získala post viceprimátorky po tom, čo v septembri podal demisiu vtedajší námestník Ignác Kolek.
  • Keďže Slovensko bude v druhom polroku budúceho roka predsedníckou krajinou Európskej únie, Kancelária prezidenta SR mala záujem zrekonštruovať tie časti paláca, ktoré využíva na reprezentáciu. Národná rada SR minulý týždeň neodsúhlasila opozičný pozmeňujúci návrh na navýšenie rozpočtu prezidentskej kancelárie o 438.000 eur, ktoré potrebuje na opravy. Financie chcela opozícia získať presunom z balíka, ktorý je určený na vratky za spotrebovaný plyn.
  • Slovenské súdy dostanú v blízkom čase personálnu posilu. Prezident SR Andrej Kiska dnes vymenoval 17 nových sudcov bez časového obmedzenia. Zaplnia uvoľnené miesta na okresných súdoch po celom Slovensku.
  • Obce budú môcť obmedziť až zakázať používanie pyrotechnických výrobkov napríklad na námestiach či sídliskách, ale aj na celom svojom území. S možnosťou regulácie počíta novela zákona o výbušninách, ktorú podpísal prezident SR Andrej Kiska.
  • V Bratislave sa dnes začína 16. Medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet. Podujatie, ktoré má za cieľ „zaostriť zrak na stereotypné a povrchné vnímanie sveta okolo nás či neférové vzťahy naprieč planétou“, ponúka stovku projekcií. Diváci si môžu pozrieť 65 zahraničných aj slovenských filmov ocenených na prestížnych festivaloch. Súčasťou programu je 13 diskusií a viacero výstav.

Zdroj:Dnes24/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM