Alexandra Húsková Rôzne

Z Cvernovky vyrastie nová rezidenčná štvrť

Bratislavská Cvernovka zmenila majiteľa. Pozemky získal fínsky developer YIT a plánuje tu vybudovať novú rezidenčnú štvrť s približne 800 bytmi a občianskym vybavením. Práce by sa mali začať v druhej polovici budúceho roka.

Ilustračný obrázok k článku Z Cvernovky vyrastie nová rezidenčná štvrť
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť YIT získala štvorhektárový pozemok v mestskej časti Ružinov na hranici bratislavského Starého Mesta na križovatke ulíc Košická, Páričkova a Svätoplukova. V súčasnosti tu stoja budovy bývalej cvernovej továrne.

Výnimočný projekt má z územia tzv. Cvernovky vytvoriť novú rezidenčnú štvrť. Začiatok rekonštrukcie prvého objektu je naplánovaný na druhú polovicu budúceho roka.

Fínsky developer YIT sa po revitalizácii areálu bývalého pivovaru Stein pustí aj do niekdajšej cvernovej továrni v Ružinove. Prečítajte si viac: Stein 2 dostal zelenú. Staré Mesto dalo projektu stavebné povolenie

Vyrásť tu má rezidenčná štvrť s približne 800 bytmi, plnohodnotným občianskym vybavením, obchodnými priestormi a parkovaním.

Začiatok prvej fázy projektu je naplánovaný na rok 2016 a rekonštrukciou existujúceho objektu prinesie do tejto oblasti približne 75 bytov.

Podrobnejšie informácie o projekte ako aj jeho nová podoba budú predstavené v najbližších mesiacoch.

Prečítajte si aj: V Ružinove by sa malo začať stavať. Pozemky pod plánovaným projektom Bergamon získala fínska firma YIT

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM