Michaela Katonová Rôzne

Súhrn spravodajstva: Čím dnes žila Bratislava?

Pozrite si, čo priniesol 3. december 2015 v prehľadnom súhrne spravodajstva.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Čím dnes žila Bratislava?
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás zaujali najviac:

Nová hypermoderná autobusová stanica Mlynské nivy by mala dostať dlho očakávanú progresívnu podobu. Developer HB Reavis, stojaci za projektom, poodhalil jej budúcnosť. Moderná stanica spojená s nákupným centrom, ktoré má byť druhé najväčšie na Slovensku, uvíta tisícky ľudí. Samotné otvorenie stanice je predbežne naplánované na koniec roka 2019.

Ako by mohla vyzerať nová kreatívna štvrť Bratislavy? Pozrite si vizualizáciu projektu The Most. Projekt spĺňa požiadavky na priestor, kde sa komunity kreatívnych ľudí môžu stretávať a výrobky môžu byť prirodzeným spôsobom prezentované. „Život každého mesta je v jeho centre. Preto chceme, aby toto kreatívne a kultúrne centrum bolo v centre Bratislavy,“ uviedla Dana Kleinert, jedna z autorov projektu.

Dočká sa Bratislava planetária? V hlavnom meste je aj vhodnejší priestor ako PKO. Občianske združenie Slovenské planetáriá pokračuje v snahe vybudovať prvé planetárium v hlavnom meste. Za týmto účelom predstavilo v stredu večer architektonické návrhy na realizáciu planetária, ktoré vypracovali študenti Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

V celoslovenskom rebríčku škôl sa v prvej trojke umiestnila aj bratislavská škola. Pozrite sa, ktoré školy patria do TOP 10 v Bratislave. Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku.

Zhrnutie dňa:

  • V Centre nukleárnych a urýchľovačových technológií (CENTA) na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky (FMFI) UK v Bratislave dnes za účasti prezidenta SR Andreja Kisku slávnostne otvorili urýchľovačové laboratórium. Pracovisko umožňuje participovať na výskumoch v oblasti archeológie, geofyziky a astrofyziky i rádioaktivity.
  • Rozsvietením vianočného stromčeka pred budovou Národnej rady SR dnes predčasne poslanci ukončili 14. rokovací deň 58. schôdze parlamentu. Do lavíc sa vrátia v piatok (4.12.), čaká ich antiteroristická legislatíva z dielne vlády.
  • Mladému Bratislavčanovi, ktorého ešte v auguste na Odborárskej ulici zastavila a kontrolovala motorizovaná jednotka polície, dnes hrozí až päťročný trest za mrežami. Len 21-ročný Filip K. mal v aute extázu. „Výsledky z kriminalistickej expertízy preukázali, že Bratislavčan mal vo vozidle prechovávať šesť kusov tabletiek extázy,“ informovala TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Policajný vyšetrovateľ už Filipa obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. „Obvinený je stíhaný na slobode,“ dodala hovorkyňa.
  • Spoločnosť EEI, ktorá mala v bratislavskej Petržalke prevádzkovať nový parkovací systém, si nebude od mestskej časti nárokovať žiadne náklady. TASR o tom informovala hovorkyňa petržalskej samosprávy Michaela Platznerová. Koncom októbra totiž firma odstúpila od zmluvy. Argumentovala, že útoky na spoločnosť už prekročili únosnú mieru a diskusia o parkovaní sa stala emocionálnou a neodbornou.

Zdroj: TASR / Dnes24.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM