Rôzne Správy

Zastávka Zochova: Na mieste tragédie, kde zomreli piati študenti, horia STOVKY sviečok

Na mieste hroznej tragédie panuje pokorná atmosféra. Ľudia v tichosti prídu a zapália sviečku. Dokonca v utorok podvečer sa v Bratislave uskutočnil aj pochod na pamiatku obetí nehody.

Ilustračný obrázok k článku Zastávka Zochova: Na mieste tragédie, kde zomreli piati študenti, horia STOVKY sviečok
23
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Na viacerých miestach Bratislavy si v utorok vo večerných hodinách uctili päť obetí nedeľnej (2. 10.) tragickej dopravnej nehody. Tá sa stala v hlavnom meste na zástavke Zochova.

Spomienka v Mlynskej doline

Študenti v areáli internátov v Mlynskej doline si uctili pamiatku svojich zosnulých spolužiakov z Univerzity Komenského a Slovenskej technickej univerzity v Bratislave minútovým stíšením po 20.00 h. Vo viacerých izbách „v študentskom mestečku“ študenti vypli svetlá a prostredníctvom bateriek na mobilných telefónoch v oknách a na balkónoch svietili.

Týmto gestom chceli podľa organizátorov spomienky preukázať podporu a úprimnú sústrasť rodinám a priateľom zosnulých študentov.

Pochod

V meste sa podvečer uskutočnil aj pochod na pamiatku obetí tragickej nehody. Spomienka sa začala pred Úradom vlády SR a neskôr sa sprievod presunul k miestu tragickej nehody, na zastávku Zochova. Tam účastníci z radov Cyklokoalície a občianskeho združenia Znepokojené matky zapálili sviečky na počesť nevinných obetí. Cieľom stretnutia bolo tiež upozorniť kompetentných na nutné systémové zmeny, aby sa podobné nehody už neopakovali.

Tragédia na Zochovej

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených. Tri obete nehody boli študentmi Univerzity Komenského v Bratislave, dvaja boli prvákmi na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Na viacerých miestach v Bratislave si uctili pamiatku obetí dopravnej nehody
5
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM