KAW Rôzne Správy

Dojímavé FOTO zo zastávky SMRTI: Ľudia nosia sviečky a kvety, spomínajú na obete

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu (2. 10.) v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé FOTO zo zastávky SMRTI: Ľudia nosia sviečky a kvety, spomínajú na obete
23
Galéria

Slovenskom otriasla tragédia, ktorá sa udiala v centre Bratislavy v nedeľu (2. 10.) krátko po 22.15 hod. Náraz auta v obrovskej rýchlosti do zastávky si vyžiadal päť mŕtvych a rovnaký počet zranených, z ktorých jeden bojuje o svoj život v nemocnici, kde leží v kritickom stave.

Sviečka a slová od prezidentky

Na mieste tragédie položila včera (3. 10.) kvety a zapálila sviečku prezidentka SR Zuzana Čaputová. Uctila si tak pamiatku obetí v blízkosti miesta nešťastia, neďaleko zastávky Zochova. Informoval o tom aj hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Je veľmi ťažké uvedomiť si, že piatim rodinám sa ich blízki už nikdy nevrátia domov. Táto zastávka je nesmierne frekventovaná a stáť na nej mohol ktokoľvek,“ povedala prezidentka. Zároveň je podľa jej slov neodpustiteľné, že k tragédii došlo pod vplyvom alkoholu.

Prezidentka na sociálnej sieti uviedla, že sekundy alebo metre delili tých, ktorí zomreli od tých, ktorí prežili. „Napadajú nám prirodzené otázky, prečo sa to stalo, prečo práve oni. Viacerí z nich, mladí ľudia, ktorí mali svoje sny, lásky, túžby pred sebou,“ uviedla Čaputová, ktorá tieto slová uviedla aj ako matka.

Povedala, že všetci sú nevinné obete nezodpovednosti. „Pripomínajú nám, ako sa v sekunde môže všetko zmeniť. Ako v sekunde môžeme prísť o to najdrahšie,“ dodala hlava štátu.

Množstvo svetielok

Na mieste tragédie sa už v pondelok večer schádzali ľudia, aby si spomenuli na obete strašnej nehody a vzdali im tichú spomienku. Kvety a sviečky pribúdajú aj v utorok.

„Zastávka už funguje, znovu je plná ľudí, ale je na nej také zvláštne ticho. Z tejto tragédie sa budeme ešte dlho spamätávať a bude dlho v našich mysliach,“ uviedol redaktor portálu Dnes.24, ktorý tadiaľ denno-denne chodieva.

Obeťami tragickej nehody boli študenti, ktorí v nedeľu večer smerovali na internát do Mlynskej doliny.

„Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a nezodpovednosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a spolužiakom obetí včerajšej tragickej nehody na Zochovej ulici, medzi ktorými boli aj študentka a študent našej univerzity,“ uviedla v pondelok Univerzita Komenského v Bratislave.

Sviečky na Zochovej po tragédii
23
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

TRAGÉDIA v centre Bratislavy: Auto ZMIETLO zastávku plnú ľudí
43
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM