Rôzne

Ste sýty a v teple domova? Pomôžte tým, ktorí nemajú to šťastie

Trvanlivými potravinami, drogériou a hygienickými potrebami, ktoré už nepotrebujete, môžete pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú - ľuďom bez domova.

Ilustračný obrázok k článku Ste sýty a v teple domova? Pomôžte tým, ktorí nemajú to šťastie
7
Galéria
Zdroj: Depaul Slovensko, n. o.

Robiť dobré skutky a pomáhať slabším by nemalo byť len výsadou blížiacich sa Vianoc. Sú ľudia, ktorí nemali v živote veľa šťastia a osud im zobral strechu nad hlavou alebo nadelil nepríjemnú chorobu či chudobu. Ak sa máme čo len trocha lepšie, mali by sme pomôcť.

Darujte potraviny

Najbližšie môžete pomôcť v dňoch 9. až 11. novembra 2017. Potraviny a hygienické potreby pre ľudí bez domova sa budú zbierať v čase od 10:00 do 20:00 hod. vo vybraných predajniach Tesco na Zlatých Pieskoch a v Lamači. „Doniesť môžete trvanlivé potraviny, drogériu a hygienické potreby, ktoré použijeme v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul a v dvoch útulkoch pre chorých ľudí bez domova,“ informujú na sociálnej sieti organizátori akcie z neziskovej organizácie DEPAUL Slovensko.

DEPAUL Slovensko potrebuje denne zabezpečiť stravu až pre 250 – 280 ľudí bez domova. Preto to, čo vám doma chýbať nebude, im vo veľkej miere pomôže. Výzvou tohtoročnej Zbierky potravín pre ľudí bez domova je prekonať minuloročný rekord, keď sa vyzbieralo 3,5 ton potravín.

Pomôžte ľuďom bez domova

Pomôcť môžete aj inak ako potravinami. Nezisková organizácia Depaul Slovensko hľadá počas celého roka dobrovoľníkov pre prácu s bezdomovcami v nízkoprahovom centre na Ivánskej ceste v Bratislave. Nezáleží na veku, vzdelaní, ani nie sú potrebné skúsenosti v sociálnej oblasti. Jediné, čo je dôležité, je ochota pomôcť.

Ak chcete prispieť k dobrej veci, môžete prísť raz za čas iba na niekoľko hodín, alebo môžete chodiť pravidelne.

„V nocľahárni na Ivánskej ceste dobrovoľníci pomáhajú večer pri registrácii, pri výdaji posteľnej bielizne, príprave raňajok, výdaji šatstva, upratovaní šatníka, príprave programu pre klientov alebo pri kreatívnych aktivitách. V útulku na Hattalovej ulici zas viac času trávia s klientmi – berú ich na vychádzky, ak sú menej mobilní a na vozíku, sprevádzajú ich k lekárom, alebo len s nimi trávia voľný čas v rozhovoroch alebo spoločenských hrách, prípadne vyučovaniu jazykov či práci na počítači,“ informuje koordinátor dobrovoľníkov Juraj Bartoš.

Ak máte chuť pomôcť a prídete so zaujímavým nápadom, v Depaul to určite ocenia. Viac informácií sa dozviete TU.

Ľudia bez domova v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM