Samospráva

Starosta Rače sa vzdáva časti platu poslanca BSK

Prvú odmenu za odpracovaný mesiac na pôde BSK už račiansky starosta dostal. Vyzýva miestne spolky a združenia na posielanie svojich žiadostí o príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Rače sa vzdáva časti platu poslanca BSK
Zdroj: Bratislava - Rača

Starosta Rače Peter Pilinský je pripravený vzdať sa časti platu poslanca Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Chce tak splniť sľub, ktorý verejne dal pred minuloročnými voľbami do vyšších územných celkov. Peniaze chce venovať na dobročinné, verejnoprospešné, športové či vzdelávacie aktivity na území Rače, Krasnian, Východného a Vajnôr.

Podelí sa o plat

„Keďže prvú odmenu za odpracovaný mesiac na pôde BSK už račiansky starosta obdržal, vyzýva miestne spolky a združenia na posielanie svojich žiadostí o príspevok,“ uviedla hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková. Prihlásiť sa môžu napríklad rodičovské združenia pri materských a základných školách, športové mládežnícke kluby, dobrovoľnícke organizácie, kultúrne a umelecké spolky či krúžky, komunitné centrá či združenia a zariadenia pre seniorov v Rači, ale tiež podobné spolky vo Vajnoroch.

Žiadosti môžu záujemcovia poslať e-mailom na adresu starosta@raca.sk. Do žiadosti stačí uviesť krátky opis činnosti alebo projektu, suma, ktorú potrebujú, jednoduchý rozpočet a v akom časovom horizonte peniaze potrebujú. „Takisto zvažujem možnosť nazbierať vyššiu sumu peňazí a tú potom jednorazovo darovať. Žiadosti budem vyhodnocovať kvartálne, teda ku koncu marca, júna, októbra a decembra,“ dodal Pilinský.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM