Rôzne

Na roky chátrajúcom pozemku vyrastá Rača Centrum

Nový polyfunkčný objekt nahradil dlhé roky chátrajúci pozemok v priamom srdci Rače. Po dokončení ponúkne kancelárie aj byty.

Ilustračný obrázok k článku Na roky chátrajúcom pozemku vyrastá Rača Centrum
13
Galéria
Zdroj: RC-Rača Centrum FB

V samotnom srdci mestskej časti Rača, na križovatke Detvianskej a Rustaveliho ulice, pomaly vzniká RC – Rača Centrum. Bude pozostávať z obchodno-kancelárskeho a rezidenčného objektu.

Kancelárie

Projektová výstavba sa začala na jar 2017. Projekt prinesie do mestskej časti obchodné a kancelárske priestory v rôznych výmerách s prepracovanými pôdorysnými riešeniami.

Budova je rozdelená do troch nadzemných podlaží. Na prízemí sa budú nachádzať obchodné priestory pre každodenné potreby, ktoré ponúknu služby pre obyvateľov. Na vyšších dvoch podlažiach budú kancelárie s celkovou výmerou približne 765 metrov štvorcových, s možnosťou prerobenia najvyššieho podlažia na bývanie.

Developer EK-Invest, s. r. o. nezabudol ani na zeleň pred administratívnou budovu. Parkovať sa bude v podzemnej garáži administratívnej budovy. Predpokladaný termín ukončenia výstavby je rok 2018.

Rezidenčná časť

Rezidenčná časť na Rustaveliho ulici bude mať sedem podlaží. Podrobnosti ešte nie sú známe. Predaj bytov, v štádiu holobytu, by mal byť spustený 1. februára 2018, pričom ceny bytov budú začínať na 2 200 eurách za meter štvorcový. Aj tu bude parkovanie riešené v podzemí.

Za projektom stojí architektonická kancelária Budinsky & Partners s. r. o.

Nový polyfunkčný objekt nahradil dlhé roky chátrajúci pozemok v priamom srdci Rače. Podľa slov architekta bol návrh nového projektu veľkou výzvou, a to najmä vzhľadom na fakt, že v okolí je veľká rôznorodosť, od malých dvojpodlažných domčekov pôvodného centra Rače až po veľké panelové bytové domy z čias socializmu, ktoré sú pár metrov od nich.

„Nakoniec sme sa rozhodli tvarovať objekt tak, aby pôsobil ako pojítko medzi starým a novým a aby pokiaľ možno dotváral a dopĺňal existujúcu zástavbu a dolaďoval normálnou novou modernou sebavedomou architektúrou, rešpektujúc pri tom to staré a okolité,“ uviedol architekt Mário Budinský z Budinsky & Partners s. r. o.

RC-Rača Centrum
13
Galéria
Zdroj: RC-Rača Centrum FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM