Rôzne

Staré Mesto pokračuje v rekonštrukcii vonkajších schodov a schodísk

V súčasnosti mestská časť opravuje schody medzi Langsfeldovou a Jánošíkovou ulicou.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto pokračuje v rekonštrukcii vonkajších schodov a schodísk
5
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook

Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukcii vonkajších schodov a schodísk. Tých má na svojom území 50 a takmer polovica z nich potrebuje podľa mestskej časti opravu. Vo svojom rozpočet preto samospráva vyčlenila približne 120 000 eur.

Bezpečné schodiská

„Vzhľadom na kopcovitý ráz niektorých častí Starého Mesta sú ulice poprepájané schodiskami. Som rád, že sme tento rok dokázali opraviť dvanásť schodísk,“ uviedol starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. Zároveň verí, že budúci rok budú už všetky schodiská bezpečné.

V súčasnosti mestská časť opravuje schody medzi Langsfeldovou a Jánošíkovou ulicou. Staré, poškodené, asfaltové a betónové povrchy nahradia schodiskové stupne vo farbe granitového čadiča. Na podesty, teda ukončenie schodiskových ramien, by sa mala použiť grafitová dlažba, ktorú samospráva používa na opravu chodníkov. Okrem toho finišujú opravy schodiska, ktoré spája Čelákovského s Inoveckou ulicou.

Opravené úseky

Opravou už prešli schody Mudroňova – Haydnova, kde pribudlo aj nové zábradlie či schody z Tvarožkovej na Dankovského ulicu, kde vytrhali burinu, nanovo osadili kamenné stupne a opravili bočné múriky. Vynovené sú tiež schody na Mozartovej ulici, na Sokolskej ulici, schody vedúce z Lipovej na Révovú ulicu a medzi Škarniclovou a Svoradovou ulicou. Obnovené sú tiež schody na Šulekovej ulici, schody smerom na Žižkovu ulicu nad tunelom, medzi Puškinovou ulicou a ulicou Fraňa Kráľa a schodisko vedúce z Čapkovej na Malinovú ulicu.

„Všetku kamennú dlažbu, schodiskové stupne a obrubníky, ktoré sa pri rekonštrukcii nahrádzajú, odkladáme a použiteľné vraciame späť do ulíc Starého Mesta pri rekonštrukciách,“ dodal Števčík.

Oprava schodísk v Starom Meste
5
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM