Kultúra

Španielsky týždeň ponúkne gastronomické, tanečné aj hudobné vášne v centre Bratislavy

Tanec, divadlo, hudba, gastronómia aj zaujímavé workshopy vám ponúknu širokú paletu zážitkov spojených so Španielskom.

Ilustračný obrázok k článku Španielsky týždeň ponúkne gastronomické, tanečné aj hudobné vášne v centre Bratislavy
4
Galéria

Ak je vám sympatický španielsky temperament, ktorým je presiaknutá kultúra aj gastronómia južanského národa, nenechajte si ujsť pestré podujatie s názvom Prvý španielsky týždeň. Ulice Bratislavy zmení na kotol plný vášne.

Umenie, hudba, tanec, divadlo, gastronómia, cestovný ruch, aj zaujímavé workshopy vám ponúknu širokú paletu zážitkov spojených so Španielskom. Návštevníkov festivalu čakajú výstavy maľby a fotografie a tiež filmové premietania.

Španielsky trh

Chuťové bunky Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta pošteklia ochutnávky vín a gastronomický festival na španielskom trhu, ktorý ponúkne aj kulinárske workshopy a aj tzv. Ruta de la Tapa.

Španielsky trh bude rozdelený na štyri časti, kde môžete ochutnať tradičnú paellu, najlepšie španielske vína, španielske jednohubky „tapas“ a krájanie španielskej šunky „jamón serrano“. „Kuchár David Montero, špecialista na ryže, bude pri sporáku pripravovať valencijskú paellu, a zároveň nás prekvapí nejakým menej tradičným receptom,“ pozývajú organizátori na webovej stránke podujatia. Trh, ktorý sa uskutoční na Palisádach, oživia aj hudobné predstavenia a španielske tradičné tance.

Bez flamenca to nejde

Na podujatí sa zabavia aj menšie deti, pre ktoré sú prichystané maliarske dielne, premietania detských filmov a workshopy v španielskom jazyku.

V kultúrnom bloku Španielskeho týždňa si nenechajte ujsť koncert priečnej flauty Marty Femeníanovej. Počas záverečného gala večera sa zas predstaví flamenco tanečník Juan Polvillo.

pondelok 15. – nedeľa 21. októbra / Bratislava / podrobný program nájdete TU

Prvý Španielsky týždeň
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM