Rôzne

Sochy v uliciach Bratislavy majú na tvárach rúška. Čo znamená tento odkaz?

Možno ste si aj vy na prechádzke mestom všimli rúška na ústach sôch. Mali upozorniť na jeden z najzávažnejších a najkomplexnejších problémov súčasnosti.

Ilustračný obrázok k článku Sochy v uliciach Bratislavy majú na tvárach rúška. Čo znamená tento odkaz?
11
Galéria

Deň Zeme si dnes netradične pripomenula v Bratislave skupina ľudí združených pod zoskupenie Bod obratu. Viacerým sochám v meste umiestnili na tvár rúška, ktoré mali upozorniť na klimatickú krízu ako na jeden z najzávažnejších a najkomplexnejších problémov súčasnosti.

Pripravujú demonštráciu

„Mnohí politici a političky či ľudia, ktorí majú moc meniť veci, klimatickým zmenám a hroziacemu environmentálnemu kolapsu nevenujú dostatočnú pozornosť. Považujeme preto za dôležité robiť všetko preto, aby sa zo záchrany klímy stala prvoradá politická priorita. Rúška na sochách majú symbolizovať, že ak sa tak nestane ohrozené budeme všetky a všetci, ľudský i mimoľudský svet,“ píše zoskupenie Bod obratu na sociálnej sieti.

Bod obratu pripomína, že už dnes je ohrozená celá planéta. „Nachádzame sa uprostred šiesteho masového vymierania a každý deň dochádza k úhynu ďalších druhov i celých ekosystémov. Na celom svete, od New Yorku, cez Berlín, Nairobi až po Sydney sa však organizujú ľudia, ktorým nie je budúcnosť ľahostajná,“ informujú aktivisti.

Bod obratu zároveň vyzýva, aby sa ľudia zúčastnili ďalšieho školského štrajku za budúcnosť klímy. Uskutoční sa v piatok 26. apríla o 17:30 hod. na Námestí SNP.

Deň Zeme - rúšky na sochách
11
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM