KAW Rôzne Správy

Skvelý TIP na relax: Rybník v Devínskej Novej Vsi môžete preskúmať z VODNÉHO bicykla

Vodná plocha v aktraktívnej lokalite ponúka všetko, čo potrebujete na skvelý letný oddych. Deti budú nadšené aj z kačičiek, ktoré behajú popri rybníku.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý TIP na relax: Rybník v Devínskej Novej Vsi môžete preskúmať z VODNÉHO bicykla
14
Galéria

Devínska Nová Ves, ktorej hlavné lákadlo – Sandberg pozná hádam každý Bratislavčan, ponúka ďalšie skvelé miesto na relax. Je ním vodná nádrž „Mláka“ na Mlynskej ulici, ktorá minulý rok prešla rekonštrukciou.

Rekonštrukcia

Na „Mláke“ odbahnili dno, opravili aj systému vpuste a výpuste vodnej nádrže a spevnili brehy. Nakoniec rybník vyčistili, opäť odbahnili a vystriekali proti komárom. Zrekonštruované je, samozrejme, aj stavidlo. Ešte počas prác o tom Bratislava24 informovala vedúca mediálneho oddelenia miestneho úradu Jana Vedejová Sitášová.

Relax na hladine

Po obnove samotnej vodnej plochy prišla na rad úprava okolia jazera. A momentálne si tam už obyvatelia a návštevníci Devínskej Novej Vsi môžu naplno užívať letný relax.

K dispozícii sú aktuálne dva vodné bicykle, ktoré vám požičajú zadarmo na polhodinu. Deti do 18 rokov musí sprevádzať dospelý. Ak je vonku pekne a neprší, previezť sa môžete každý deň v týždni od 11.00 do 19.00 hod. Ako sme sa dozvedeli na mieste, prevádzaka vodných bicyklov bude fungovať do septembra, neskôr podľa záujmu ľudí a počasia.

Atrakciou pre mestské deti budú určite aj kačice, ktoré voľne behajú popri brehu Mláky. Rozhodne ich však nekŕmte, mohli by ste im tým viac uškodiť, ako pomôcť.

Rybník v Devínskej Novej Vsi
14
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM