Rôzne Správy

Silvestrovská svetelná šou rozžiari Bratislavu na prelome starého s novým rokom

Ohňostroj bude tradične odpálený z plavidla uprostred rieky Dunaj s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa - Na krásnom modrom Dunaji.

Zdroj: Dnes24.sk

Polnočný ohňostroj na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou so scenériou dunajského nábrežia. Tak bude vyzerať vítanie nového roka 2019 v centre Bratislavy. Centrálnou zónou silvestrovských osláv v meste bude Námestie Ľudovíta Štúra, Hviezdoslavovo námestie a Rázusovo nábrežie.

Na krásnom modrom Dunaji

Ohňostroj bude tradične odpálený z plavidla uprostred rieky Dunaj s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka Johana Straussa – Na krásnom modrom Dunaji. „Pred a počas ohňostroja bude paralelne prebiehať svetelno-laserová šou na Námestí Ľudovíta Štúra a Rázusovom nábreží, ktorú bude dopĺňať hudba slovenských a českých klasikov,“ informovala hovorkyňa mesta Bratislavy Zuzana Onufer. V rámci vizuálno-svetelnej šou bude pripravená nadrozmerná časomiera na Námestí Ľudovíta Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty roka 2018.

Bratislavčania a návštevníci mesta sa môžu prísť do centra zabávať na Silvestra už od 22:00 hod. Mestská časť Staré Mesto pripravila na Hviezdoslavovom námestí „warm-up party“. Diskotéka na námestí potrvá pod holým nebom až do zhruba 2:00 hod. po polnoci. Na bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci budú dohliadať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby a zdravotníkmi.

Aj tento rok bude do centra osláv šesť kontrolovaných vstupov, na ktorých budú príslušníci policajných zložiek dávať pozor na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov, ako sú napríklad sklenené fľaše či ostré predmety.

Bez pyrotechniky

Mesto Bratislava upozorňuje, že podľa jeho všeobecne záväzného nariadenia o pyrotechnike je prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky. „Tieto opatrenia boli prijaté aj preto, aby si Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta mohli užiť silvestrovské oslavy bezpečne a bez akýchkoľvek nepríjemností,“ podotkla Onufer.

Hlavné mesto žiada ľudí, ktorí sa chystajú oslavovať Silvester v centre mesta, aby v prípade dopravy uprednostňovali MHD pred automobilovou dopravou. Na Silvestra budú denné linky MHD premávať podľa cestovných poriadkov platných pre režim „pracovný deň – školské prázdniny“.

Nočná doprava bude počas celej noci posilnená mimoriadnymi linkami či vypravením vozidiel s vyššou kapacitou. Pre automobilovú dopravu bude počas silvestrovskej noci uzatvorené Vajanského nábrežie a Námestie Ľudovíta Štúra od 22:00 hod. a premávka tu bude opäť obnovená až v Novom roku (1.1.) po 2:30 hod. Magistrát deklaruje, že ihneď po skončení ohňostroja na nábreží Dunaja začnú upratovacie čaty s jeho čistením, aby ho uvoľnili pre dopravu a postupne do rána bolo upratané aj celé centrum mesta.

Silvester v Bratislave 2017
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM