Rôzne Správy

Zarážajúce zistenie: Viac ako 30 stánkom na vianočných trhoch chýbal hasiaci prístroj

Vyplýva to z kontroly po požiari stánku, ktorý na Hlavnom námestí vypukol 28. novembra a rozšíril sa aj na priľahlú budovu.

Zdroj: Facebook

Viac ako 30 stánkom na mestských vianočných trhoch na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave chýbal hasiaci prístroj. Vyplýva to z kontroly po požiari stánku, ktorý na Hlavnom námestí vypukol 28. novembra a rozšíril sa aj na priľahlú budovu.

Prekvapivé výsledky kontroly

„Kontrola 29. novembra zistila, že viac ako 30 stánkov zo 100 nemalo hasiaci prístroj. Bude nutné zmeniť zmluvnú politiku, ktorú stánkári majú s mestom a sprísniť niektoré pravidlá,“ povedal vo videu na sociálnej sieti nový primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Stánky, ktoré majú riadnu nájomnú zmluvu s hlavným mestom, majú v zmluve povinnosť dodržiavať požiarne a bezpečnostné predpisy. V súčasnosti má podľa slov primátora už každý stánok na mestských vianočných trhoch potrebné vybavenie a bezpečnostné normy sú splnené. Vďaka podnetom od verejnosti dal magistrát prerobiť aj elektroinštaláciu na vianočnom stromčeku.

Kvalitnejšie vianočné trhy

Vallo avizuje, že chce na budúci rok zmeniť kvalitu gastronómie i služieb na vianočných trhoch. Obľúbenosť vianočných trhov u Bratislavčanov totiž podľa neho klesá a kvalita gastronómie nestúpa. „Začíname robiť anketu o spokojnosti návštevníkov vianočných trhov, ktorá nám pomôže na budúci rok priniesť zmeny, ktoré podľa nášho názoru už vianočné trhy v hlavnom meste potrebujú,“ skonštatoval.

Na tohtoročných mestských vianočných trhoch je 99 stánkov, z toho 72 na Hlavnom námestí a 27 stánkov na Františkánskom námestí. Predávajú v nich občerstvenie či darčeky. Sú tu aj charitatívne stánky. Trhy potrvajú do 22. decembra. V rovnakom termíne skončia aj Staromestské vianočné trhy, ktoré sú na Hviezdoslavovom námestí.

Na Hlavnom námestí vypukol 28. novembra popoludní v jednom zo stánkov požiar a rozšíril sa na priľahlú budovu. Tento stánok nebol podľa hovorkyne Bratislavy Zuzany Onufer súčasťou vianočných trhov hlavného mesta. Podľa jej slov nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu s mestom a ani nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva.

Požiar na Hlavnom námestí
28
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM