Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Z Farmárskych trhov rovno na ochutnávku sviatočnej pohody s knihou

Posledný pracovný týždeň pred Vianocami ponúka mnoho čarovných stretnutí na vianočných trhoch, ale aj dobrodružné zážity s hasičmi či knihou.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Z Farmárskych trhov rovno na ochutnávku sviatočnej pohody s knihou
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Vianočná exkurzia u hasičov

Spoznajte hasičov zblízka! Poďte sa zoznámiť so slovenským hasičkým a záchranárskym zborom, pozrieť sa na to, ako to vyzerá v hasičskej zbrojnici a čo všetko hasiči majú pripravené v autách na zásahy a záchranné akcie. Aká ťažká je hasičská helma? Zistíš keď si ju vyskúšaš! Na malých návštevníkov sa tešia hasiči Hasičského a záchranného útvaru Bratislava V. na Čapajevovej ulici.

pondelok / Čapajevova 8, Petržalka / 16:00 / vstup voľný

Svetlo pokoja a mieru

Betlehemské svetlo je symbolom pokoja a mieru. V pondelok už bude svietiť aj v Dúbravke. Do mestskej časti ho prinesú dúbravskí skauti 11. zboru Biele delfíny a slávnostne ho Dúbravčanom odovzdajú na Vianočnej jazde mestskými časťami o 17:50 hod. Svetielko si odpáli aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič, aby odkaz šíril ďalej. Pre Dúbravčanov bude k dispozícií od utorka 18. decembra v Dome kultúry Dúbravka a aj na vrátnici miestneho úrad na Žatevnej 2.

pondelok / Vianočné trhy v Dúbravke / 17:50 hod. / vstup voľný

Plavba do sveta kníh

Na stránkach kníh sa poslucháči preplavia do ďalekých krajín, ponoria sa do tajuplných hlbín a vypočujú si pútavé príbehy z minulosti, aby sa napokon vynorili do sveta, v ktorom sny majú čarovnú moc. Najbližšie budú hlavnou témou indinánske príbehy. Čítaním bude sprevádzať historička Miroslava Joríková a herec Martin Varínsky. Rozprávky z ukradnutej zeme si môžu v prítmí Mestskej knižnice pri svietiacom glóbuse vypočuť deti od 14:00 hod..

pondelok / Mestská knižnica Bratislava, Kapucínska 3 / od 14:00 hod. / vstup voľný

Čítanie na zastávke

Známi herci prečítajú vo výklade Mestskej knižnice ukážky vianočných textov. Hoci predvianočný frmol vrcholí, vychutnajte si ochutnávku sviatočnej pohody s knihou.

17.12. Boris Farkaš číta Vianočná poviedka od Alphonsa Daudeta

18. 12. Vladimír Kobielsky číta Šlapaj od Karla Čapka

19. 12. Oľga Belešová číta ary troch kráľov od O. Henryho

pondelok – streda / Mestská knižnica, Kapucínska 1 / 17:00 – 17:30 hod.

Street Food Park

Decembrový Street Food Park bude špeciálny! Odohrávať sa bude vo vnútri Starej tržnice, a tak už po druhý krát organizátori predstavia jeho zimnú edíciu. V príjemnej atmosfére si tak v spoločnosti priateľov, kolegov či známych môžete vychutnať obed, neskorý snack alebo sa posilniť pred večerným programom v meste.

utorok až piatok / Stará tržnica / vstup voľný

Farmárske trhy vo Vrakuni

Trhy s mnohými dobrotami nájdete vo Vrakuni aj v predvianočnom termíne. Nebudú chýbať tradičné výrobky ale aj vianočné špeciality. Viac o podujatí sa dozviete tu.

utorok / pred zdravotným strediskom na Bebravskej ul. / od 8:00 do 18:00 hod.

Vianoce s Adamom Ďuricom

Privítajte Vianoce ako sa patrí a zažite predvianočné obdobie plné lásky, dobra, hudby a zábavy. Vianočný program vyvrcholí koncertom charizmatického speváka Adama Ďuricu.

štvrtok / Central, Metodova 6 / od 16:00 do 20:00 hod. / vstup voľný

Kam v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM