Rôzne Správy

Šikovná vecička v Petržalke: Bicykel si opravíte raz-dva aj sami

Bezplatný servisný stojan ponúka náradie na opravu bicykla, kompresor na dofúkanie kolies či nabíjačku na telefón.

Ilustračný obrázok k článku Šikovná vecička v Petržalke: Bicykel si opravíte raz-dva aj sami
Zdroj: Bratislava - Petržalka

V Petržalke vytvorili nový prototyp servisného cyklostojana z dielne údržby mestskej časti. Verejnosť ho môže otestovať v areáli bikrosovej dráhy na Haanovej ulici. Nápady na vylepšenia môžu obyvatelia posielať do 3. apríla. Mestská časť nevylučuje, že ich osadí viac. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

„Naprojektovali, vyrobili a osadili ho naši pracovníci údržby, ktorí dbali najmä na kvalitné prevedenie a zabezpečenie proti vandalom. Nezabudli ani na ekologické napájanie a USB nabíjanie elektrických zariadení,“ priblížil starosta Petržalky Ján Hrčka.

Servis zadarmo

Bezplatný servisný stojan ponúka náradie na opravu bicykla, kompresor na dofúkanie kolies či nabíjačku na telefón. Je možné si nafúkať pneumatiky, opraviť defekt alebo iné technické poruchy, napríklad uvoľnený pedál, nosič či detskú sedačku. Jeho ekologické napájanie zabezpečuje solárny panel.

Cyklistický PumpPark Petržalka na Haanovej ulici je najväčším pumptrackom svojho druhu na Slovensku, podľa mestskej časti aj v celej strednej Európe. Vznikol z iniciatívy občianskeho združenia Pedal, ktoré obnovu donedávna zanedbanej bikrosovej dráhy realizovalo od roku 2014. V prevádzke je od leta minulého roka, využívajú ho cyklisti, korčuliari či kolobežkári.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM