Krimi

Seniorka v Bratislave vyhodila podvodníkovi z OKNA balík peňazí. A išla vybrať ďalšie tisícky

Žena poslúchla aj ďalšie pokyny podvodníka, z banky vybrala 32 000 eur, vložila ich do kufríka a odovzdala neznámemu mužovi.

Ilustračný obrázok k článku Seniorka v Bratislave vyhodila podvodníkovi z OKNA balík peňazí. A išla vybrať ďalšie tisícky
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia zadržala podvodníka, ktorý okradol 74-ročnú ženu z Bratislavy o šperky a úspory. Za pomoci medzinárodnej spolupráce zadržali v Prahe muža, ktorý podvod telefonicky organizoval.

Vydával sa za policajta

Dvadsaťjedenročný Ladislav L. z Lučenca čelí obvineniu z pokračovacieho zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s úmyselným prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Hrozí mu väzenie na tri až desať rokov. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Obvinený sa mal 11. júla telefonicky spojiť so seniorkou a vydávať sa za policajta.

Dôverčivej žene uviedol, že na jej účet v banke chcú zaútočiť podvodníci, ktorí ju chcú pripraviť o peniaze, cennosti a jej majetok. Na tento ‚útok‘ žene odporučil jediné – aby všetky cennosti sústredila do vrecúška a vyhodila ich z okna,“ priblížila polícia s tým, že žena vložila do papierovej krabičky hotovosť 5800 eur, zlaté šperky a platobnú kartu, krabičku vyhodila z okna a sledovala, ako ju vyzdvihol neznámy muž.

Peniaze mala vyhodiť z okna

Ešte v ten deň prišla žena na základe inštrukcií podvodníka do banky, vybrala 10 000 eur a zadala príkaz na vyzdvihnutie si ďalších peňazí v hodnote 32 000 eur.

Obvinený muž žene do telefónu povedal, že vybraná hotovosť má ísť „do ochrany polície“ a má ju vyhodiť z okna, čo žena urobila. Napokon poslúchla aj ďalšie pokyny podvodníka, z banky vybrala spomínaných 32 000 eur, vložila ich do kufríka a odovzdala neznámemu mužovi.

Krátko na to ho však policajti zastavili na diaľnici D2 v smere do Českej republiky za Tunelom Sitina. „Poskytol potrebnú súčinnosť a po vykonaní potrebných úkonov ešte v ten deň bol prepustený zo zadržania,“ dodala polícia s tým, že kufor mal vodič dopraviť na letisko v Prahe a odovzdať obvinenému mužovi.

Úspešná spolupráca

Na základe týchto informácií polícia kontaktovala kolegov z Česka a tí v zmysle zákona zrealizovali tzv. predstieraný prevod veci. Na dohodnuté miesto prišiel policajt vydávajúci sa za vodiča, s ktorým si muž dohodol prepravu kufra, a zadržali ho. „Na objasňovaní ďalších skutkov, u ktorých je dôvodné podozrenie, že ich spáchal práve obvinený, bratislavskí policajti intenzívne pracujú,“ uzavrel hovorca.

Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM