KAW Správy Samospráva

FOTO: Búranie v neslávne známej budove v Sade J. Kráľa. Pozrite, čo všetko práce ODHALILI

Budova bývalého nočného klubu sa po rekonštrukcii premení na gastroprevádzku, ktorá bude slúžiť návštevníkom parku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Búranie v neslávne známej budove v Sade J. Kráľa. Pozrite, čo všetko práce ODHALILI
5
Galéria

V Sade Janka Kráľa sa naplno pracuje. V budove bývalého nočného klubu búrajú steny a prebiehajú tam hrubé práce.

Modernistickú budovu totiž čaká komplexná obnova. Premení na gastroprevádzku, ktorá bude slúžiť všetkým návštevníkom parku. Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) predstavil už začiatkom tohto roka architektonickú štúdiu, ktorá približuje detaily plánovanej rekonštrukcie.

Presklená fasáda

Obnova budovy z 80. rokov, ktorú vlani kúpilo hlavné mesto, je súčasťou plánu zatraktívniť a vkusne zrevitalizovať Sad Janka Kráľa. Kvalitné verejné priestranstvá zvýšia celkovú bezpečnosť v parku a ponúknu ľuďom nové možnosti, ako tráviť voľný čas.

Obnovíme pôvodnú presklenú fasádu smerom do parku. Budova sa tak krásne prepojí s okolitou zeleňou a vonkajším amfiteátrom. Odstránime mreže a opravíme aj fontánu, ktorá je súčasťou objektu. Na fasádu pod biely spišský travertín vrátime aj pôvodný keramický obklad,“ takto opisuje budúci vzhľad budovy hlavné mesto na sociálnej sieti.

Po obnove budovy pribudnú aj bezbariérové verejné toalety. Ráta sa tiež, že tam bude mať zázemie aj BKIS pre kultúrne akcie v miniamfíku pred budovou. Dvor za budovou bude dočasne využívať aj Komunálny podnik ako skladové priestory a technické zázemie.

Ďalšie práce

Ako ďalej približuje magistrát, po búracích prácach vo vnútri budovy bude nasledovať obstarávanie dodávateľa stavebných prác. „Ten zrealizuje obnovu do formy holopriestoru s funkčným technickým zázemím. Následne príde na rad súťaž na budúceho prevádzkara gastroprevádzky, pričom nájomca bude mať možnosť dotvoriť si interiér a dodať priestoru vlastnú atmosféru s ohľadom na dizajn manuál,“ opisuje hlavné mesto ďalší priebeh prác.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM