Správy Samospráva

Semenište nákazy? Poslancom prekáža, že nemôžu rokovať z domu

Napriek mimoriadne nepriaznivej pandemickej situácii väčšina zastupiteľstva bola proti online rokovaniu.

Ilustračný obrázok k článku Semenište nákazy? Poslancom prekáža, že nemôžu rokovať z domu
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Na budúci týždeň (23.2.) sa má uskutočniť rokovanie miestneho zastupiteľstva Ružinova. Niektorým poslancom sa nepozdáva, že budú musieť prísť osobne.

Zamietnutý online

„V záujme ochrany zdravia nás, ale aj zamestnancov úradu, ako aj v zmysle vyhlášky RÚVZ, sme starostu žiadali o rokovanie zastupiteľstva online prostriedkami. Práve zastupiteľstvá cez online prostriedky mala napríklad bratislavská župa či mesto Bratislava. V oboch je starosta poslancom zastupiteľstva. Preto sme verili, že v Ružinove s tým nebude problém,“ píše Team Vallo pre Ružinov na svojom facebooku.

Väčšina poslancov však bola proti a chcela osobné rokovanie. Tí nespokojní ako dôvody uviedli napríklad priestorové či technické dôvody alebo žiadali presunutie zastupiteľstva o dva týždne neskôr.

Testovanie

Poslanci však budú mať možnosť otestovať sa deň pred zasadnutím PCR testom, ktorý je spoľahlivým indikátorom prípadnej infekčnosti.

„No stále je to hazard so zdravím. Najmä, keď sa núka jednoduchá alternatíva rokovania online, čo potvrdili zasadnutia zastupiteľstiev župy alebo mesta. Niektorí naši členovia už avizovali, že sa z dôvodu ich rizikovosti alebo rizikovosti ich rodinných príslušníkov nebudú môcť zastupiteľstva zúčastniť,“ myslia si ružinovskí Vallovci.

Na programe zasadnutia pritom budú vážne a dôležité témy, medzi nimi napríklad VZN o jednom školskom obvode alebo schválenie rokovania o kúpe nájomných bytov od YIT za 11 miliónov eur.

foto je ilustračné

ZASTUPITEĽSTVO BUDE PREZENČNE. NAPRIEK NAŠIM PROSBÁM 😨 Budúci týždeň sa má uskutočniť miestne zastupiteľstvo. Osobne....

Posted by Team Vallo pre Ružinov on Tuesday, February 16, 2021

Život v čase COVID-u

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM