Rôzne

„Sekáč“ v nákupnom centre? Prečo nie! Nakúpte kúsky s príbehom od známych osobností

Štýlový second-hand sa na mesiac zabýval v nákupnom centre. Okrem oblečenia s príbehom a kolekcie Renewals tu nájdete kúsky zo šatníkov známych osobností.

Ilustračný obrázok k článku „Sekáč“ v nákupnom centre? Prečo nie! Nakúpte kúsky s príbehom od známych osobností
20
Galéria
Zdroj: NOSENE

Oblečenie s príbehom, ktoré pomáha a rúca predsudky, po novom nájdete aj v nákupnom centre. Jedinečný a štýlový second-hand NOSENE otvoril na jeden mesiac voňavú predajňu s príbehom aj v bratislavskom Auparku.

Kúsky od známych osobností

Počas štyroch týždňov nájdete v pop-up predajni aj špeciálne kúsky od známych osobností či bloggerov, ktorí sa zapojili do výzvy dať oblečeniu druhú šancu zmysluplne. Nájdete tu módne úlovky od herečky Kristíny Farkašovej Tormovej, moderátorky Barbary „Babsy“ Jagušák, dvakrát ocenenej blogerky roka Jany Tomas – Janatini a ekologickej blogerky Natálie Pažickej. A takmer každý kúsok zo skrine týchto dám bude mať pripísaný aj svoj príbeh.

O tom, ktoré ktoré kúsky a kedy nájdete na predajni, bude NOSENE informovať na Facebooku a Instagrame. Kto skôr príde, ten má najväčšiu šancu uloviť si ich.

V predajni tiež nájdete jedinečnú upcyklovanú kolekciu Renewals by Nosene. A navyše každú stredu a sobotu od 13:00 do 18:00 hod. si môžete prísť vyrobiť na workshop svoju tašku alebo obal z látky vyrobenej zo zrecyklovaného textilného odpadu.

V obchodíku nechýba ani pánsky oddychový kútik, zariadený prerobeným a repasovaným kreslom a nábytkom od Redesigned.

Použité oblečenie

Prečo zamieril „sekáč“ do nákupného centra? „Naša dlhodobá spolupráca začala postupnou cestou, kde sme spolupracovali na menších projektoch a zorganizovali viacero workshopov zameraných na upcykling a prerobenie starých vecí na nové. Časom vzniklo i zberné miesto, kam návštevníci môžu priniesť svoje pekné oblečenie, ktoré už nenosia, na podporu projektu NOSENE. A aj keď sú nákupné centrá vnímané ako meka fast fashion, chceme ponúknuť ľuďom aj alternatívu a byť takým pomyselným budhom v tejto oblasti,“ vysvetľuje Katarína Hutyrová, spolumajiteľka a manažérka NOSENE.

„Rúcať predsudky voči použitému oblečeniu a zároveň ukázať, že i keď nakupujete do šatníka nové oblečenie, to, ktoré sa vám už nehodí, môžete posunúť ďalej a môže robiť dobro. Nemusí skončiť na skládkach či spaľovniach. Buďme spoločne práve my tí, ktorí spravia zmenu vo svete, akú chceme vidieť. Ukážme, že nosené a upcyklované oblečenie si zaslúži zmysluplnú druhú šancu a nemusí končiť vždy v odpade,“ dodala.

„Aupark je centrom módy a módneho diania na Slovensku, preto je pre nás úplne prirodzené, že sme našim partnerom z NOSENE poskytli možnosť otvoriť si u nás okrem zberne oblečenia aj vlastnú pop-up predajňu. Verím, že tak, ako si naši zákazníci našli cestu do zberne NOSENE a pravidelne sem nosia oblečenie, zastavia sa a nakúpia aj v ich novootvorenej predajni. Prispejú tak spolu s nami k zodpovednému prístupu k móde aj k životnému prostrediu,“ hovorí Tomáš Urbanovský, Shopping Center Manager, Aupark Bratislava.

Oblečenie, ktoré pomáha

V obchodíku môžete nakúpiť špeciálne kúsky značiek za zlomok ceny, ktorých kúpou prispejete tam, kde je to potrebné. Oblečenie značiek ako Acne studios, Karen Millen, Miu Miu, GANT, ale aj bežne dostupných, ako je Zara či Mango.

Nákupom v NOSENE podporíte časťou priamo z predajnej ceny občianske združenie – MyMamy Oz., o.z., ktoré vďaka príspevku môžu pokračovať v šírení svojej myšlienky a pomoci týraným ženám, ktoré to majú v živote o niečo ťažšie.

"Oblečenie, ktoré zákazníci v NOSENE nájdu, má svoj príbeh a navyše pomáha dobrej veci. Veľmi sa tešíme, že koncept noseného a upcyklovaného oblečenia môžeme priblížiť aj návštevníkom nákupného centra Aupark Bratislava, ktoré sa taktiež angažuje v prevádzkovaní centra ekologickou cestou. Vážime si ich dôveru a priestor, ktoré do nás vkladajú,“ objasňuje Katarína Hutyrová.

Predajňa NOSENE je v Aupark Bratislava umiestnená na 1. poschodí, kúsok od centrálnej zóny do 15. 2. 2019. Zberné miesto NOSENE sa nachádza v šatni pod supermarketom TERNO, v zelenej zóne podzemného parkoviska.

Nosene v Auparku
20
Galéria
Zdroj: NOSENE
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM