Samospráva

FOTO: Schátrané novinové stánky "strašia" v celej Bratislave

Proces, ktorý vedie k likvidácii stánkov, pripomína často až detektívne pátranie. Vyžaduje si spoluprácu viacerých oddelení miestneho úradu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Schátrané novinové stánky "strašia" v celej Bratislave
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Viaceré bratislavské ulice špatia staré zanedbané a nefunkčné novinové stánky. Môže sa nimi „pochváliť“ každá mestská časť. Niektoré svoju činnosť ukončili iba nedávno, iné na svojom mieste stoja roky. Nie je totiž jednoduché ich len tak odstrániť.

Peripetie pri odstraňovaní stánkov

Mestskej časti Bratislava-Staré Mesto sa podarilo odstrániť od októbra tri novinové stánky. Proces, ktorý vedie k likvidácii stánkov pripomína často až detektívne pátranie, do ktorého sa zapája viacero oddelení miestneho úradu, často spolupracujú aj staromestskí poslanci.

Po upozornení nakoniec nechal majiteľ odviezť svoj stánok na rohu Blumentálskej a Bernolákovej. „Na tento stánok upozornila vicestarostka v apríli 2019 a požiadala o jeho odstránenie. K stánku bola vyslaná Staromestská hliadka, ktorá zistila kontaktné údaje na majiteľa stánku. Oddelenie životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku mu opakovane zaslalo výzvu na odstránenie stánku. Zásielky sa však vždy vrátili ako neprevzaté,“ vysvetlila Bratislava24.sk Martina Štefániková z referátu komunikácie s verejnosťou mestskej časti Bratislava-Staré Mesto.

Komplikácie sa však ešte neskončili. „Na základe zistenia, že stánok sa nachádza na pozemku hlavného mesta, Staré Mesto požiadalo magistrát o informáciu, či evidujú zmluvu na prenájom. Dozvedeli sme sa iba toľko, že legislatívno-právne oddelenie údajne odstránenie stánku rieši, no nič sa neudialo. V októbri zamestnankyňa majetkového oddeleniu MiÚ Staré Mesto kontaktovala majiteľa stánku – ktorý jej prisľúbil odstránenie. Čo aj – na vlastné náklady – urobil,“ dodáva Martina Štefániková.

Pátranie po majiteľoch

Starému Mestu sa podobne podarilo odstrániť aj zničený stánok na Radlinského ulici.

Dlhšie „pátranie“ predchádzalo tiež rozhodnutiu o odstránenie stánku na rohu Vazovovej a Krížnej. „Zamestnancom miestneho úradu v Starom Meste sa konečne podarilo vypátrať poslednú majiteľku stánku a požiadať ju, aby ho bezodkladne odstránila. Pri demontáži búdky, v ktorej sa kedysi predávalo ovocie a zelenina, sa objavili nechránené elektrické káble, majiteľka preto musela požiadať o spoluprácu ZSE.,“ informovala mestská časť.

Schátrané novinové stánky
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM