Rôzne

Na modernizáciu staromestských škôl získala mestská časť až 235-tisíc eur

Zakúpené vybavenie a zriadenie nových odborných učební by malo prispieť k rozvoju nových poznatkov, schopností aj pracovných zručností žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Na modernizáciu staromestských škôl získala mestská časť až 235-tisíc eur
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Nové vybavenie špecializovaných učební, školských knižníc, ale aj školské pomôcky zodpovedajúce systému výuky v 21. storočí. Až 235-tisíc eur získala mestská časť Bratislava-Staré Mesto na štyri projekty v rámci výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), vďaka ktorým sme zmodernizovali staromestské základné školy.

Modernizácia škôl

„Cieľom projektov realizovaných mestskou časťou pre základné školy Dubová, ZŠ Milana Hodžu, Mudroňova a Vazovova je zlepšenie kľúčových kompetencií žiakov základných škôl. Zakúpené vybavenie a zriadenie nových odborných učební by malo prispieť k rozvoju nových poznatkov, schopností aj pracovných zručností žiakov,“ vysvetlil Milan Chromík z oddelenia stratégie a projektového riadenia MiÚ Staré Mesto.

„V rámci jednotlivých projektov bolo podporené vybavenie novej polytechnickej učebne na ZŠ Dubová, na ZŠ Milana Hodžu bolo zakúpené vybavenie pre knižnicu – vrátane knižného fondu s odbornou aj cudzojazyčnou literatúrou pre žiakov aj učiteľov a vybavenie odborných učební. Na ZŠ Mudroňova sme vďaka týmto peniazom mohli vybaviť jazykovú učebňu, či dodať zodpovedajúce počítačové vybavenie. ZŠ Vazovova upravila polytechnickú učebňu ako aj laboratórne pracovisko žiakov a učiteľa pre učebňu chémie,“ upresnil Chromík.

Výzva IROP s názvom Budovanie a zlepšenie technického vybavenia jazykových učební, školských knižníc, odborných učební rôzneho druhu v základných školách je financovaná v rámci Európskeho fondu regionálneho rozvoja a IROP SR. Bratislava24.sk o tom informoval Matej Števove, hovorca Starého Mesta.

Staromestské školy
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM