Rôzne

Staromestskí seniori môžu počas celého roka využívať donášku kníh zdarma

Október praje seniorom! Presnejšie tým, ktorí milujú knihy. Staré Mesto si pre seniorov počas tohto mesiaca pripravilo niekoľko výhodných akcií.

Ilustračný obrázok k článku Staromestskí seniori môžu počas celého roka využívať donášku kníh zdarma
Zdroj: TASR

Október je mesiacom úcty k starším a Staromestská knižnica myslí na seniorov po celý rok. Okrem bezplatnej ročnej čitateľskej registrácie počas októbra ponúka seniorom množstvo ďalších výhod.

Knihy až domov

Ak poznáte seniora, ktorý je vášnivým čitateľom, no nemôže knižnicu osobne navštevovať a nemá nikoho, kto by to pre neho urobil, donáška kníh iste poteší. Stačí zdvihnúť telefón, vytočiť číslo príslušného pracoviska Staromestskej knižnice a nadiktovať tituly kníh, ktoré by si čitateľ rád prečítal. Knihy je možné objednať si aj e-mailom.

Maximálny počet kníh v jednej donáške je päť kusov. Donáška kníh sa realizuje raz za mesiac, pričom je čitateľ vždy vopred telefonicky upozornený o dni a čase donášky alebo si môže termín dohodnúť. Donáška kníh je bezplatná a je možné využívať ju počas celého roka, vo všetkých pracoviskách knižnice.

Služba je určená imobilným, menej pohyblivým, dlhodobo chorým seniorom, prednostne pre seniorov nad 60 rokov. Podmienkou využívania služby je bydlisko v Starom Meste a platná registrácia v Staromestskej knižnici. Počas októbra je ročná čitateľská registrácia a preregistrácia pre seniorov nad 60 rokov bezplatná.

Službu Donáška kníh seniorom zaviedla v decembri 2016 Staromestská knižnica v spolupráci s občianskym združením Milujem knihy/Amo libris s finančnou podporou mestskej časti Staré Mesto.

Čo ešte ponúka Staromestská knižnica v Mesiaci úcty starším, sa dozviete TU.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM