Rôzne Správy

S nožom na zdravotníkov: Neočkovaní pacienti nevládzu dýchať, NAPÁDAJÚ však lekárov

Rozumným a slušným ľuďom zostáva rozum stáť nad tým, čo sa deje v nemocniciach. Pacienti tam bezvládne ležia na kyslíku, no niektorí ešte predtým stihnú útočiť na sestry a lekárov.

Ilustračný obrázok k článku S nožom na zdravotníkov: Neočkovaní pacienti nevládzu dýchať, NAPÁDAJÚ však lekárov
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Situácia na Slovensku je hrozná, chorých na COVID-19 každým dňom pribúda. Lekári apelujú na to, aby sa ľudia dali zaočkovať a pomohli tak odbremeniť nemocnice. Za svoju snahu a neľahkú prácu však často schytajú slovné a dokonca aj fyzické ataky. A to práve od neočkovaných!

Z posledných síl

Ako upozornila polícia na sociálnej sieti, deje sa to aj v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke.

Podľa informácií mužov zákona, ktoré získali od personálu, dochádza k verbálnym a fyzickým útokom neočkovaných pacientov, ktorých stav je kritický.

„V jednom prípade sa muž vyhrážal lekárovi, že ho zabije. Dlhodobo odmietal pľúcnu ventiláciu, na ktorú bol napojený v stave, keď sa nekontrolovateľne dusil. Napokon bol intubovaný, ináč by čochvíľa zomrel,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

S nožom na sestričky

V druhom prípade došlo zo strany iného pacienta k fyzickému ataku na sestričky. Osoba, ktorá zaútočila, je už na umelej pľúcnej ventilácii.

„V treťom prípade boli zdravotné sestry ohrozované pacientom s nožíkom,“ uvádza polícia informáciu, ktorej je slušnému človeku ťažké uveriť.

Muži zákona radia zdravotníkom, aby v každom takomto prípade bezodkladne volali na číslo 158.

„Keďže všetci agresívni a neočkovaní pacienti sú už na umelej pľúcnej ventilácii, v súčasnosti nie je potrebné vo vzťahu k nim vykonať také opatrenia, ktoré by viedli k zamedzeniu možných ďalších útokov voči zdravotníkom,“ konštatuje polícia na záver.

Ilustračné foto

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM