Reštaurácia Albrecht predstavuje nový à la carte: Svieže chute inšpirované letom
Reštaurácia Albrecht, známa svojou eleganciou a výnimočným výhľadom na Bratislavu, prichádza s novým à la carte menu z dielne Executive chefa siete PSH Roberta Hudáka. Ten stavil na čerstvé suroviny, ľahké chute a stredomorské inšpirácie.

Sezónnosť a kreativita na tanieri
Nové menu reflektuje meniace sa obdobie a potrebu ľahších, sviežejších jedál. V predjedlách sa objavujú nové kombinácie ako tuniakový tatarák či stredomorská bruschetta s cícerovým hummusom, cherry paradajkami, olivami a ovčím syrom. Jemne upravený zostáva aj hovädzí tatarák, ktorý si drží svoje stabilné miesto na lístku v bratislavskej reštaurácii Albrecht.
Hlavné chody ponúkajú svieži nádych prímorských regiónov. Steak v štýle surf & turf dopĺňajú jumbo krevety a holandská omáčka. Novinkou je aj chobotnica podávaná s rajčinovou omáčkou, kaparami, olivami a baby zemiakmi či sépiové špagety s morskými plodmi a pistáciovým pestom.

Poctivé jedlá aj pre neformálne chvíle
Zmenu zaznamenali aj obľúbené „comfort food“ položky. Smashburger nahradili mini hamburgery s trhaným hovädzím mäsom zo sviečkovice, cheddarom, domácimi hranolkami a výraznou cesnakovo-chilli majonézou. Ponuku dopĺňajú domáce ravioli plnené ricottou, medvedím cesnakom a sušenými paradajkami so zelenou špargľou.

Originálny dezert z dielne šéfkuchára
Záver patrí dezertu, ktorý vznikol priamo v kuchyni reštaurácie. „Nazval som ho mandľová sušienka, no ide o keksík s čokoládovým krémom, preliaty horkou čokoládou. Vo vnútri sa ukrývajú chia semienka, kokos a granátové jablko,“ opisuje šéfkuchár Robert Hudák. Dezert je jeho autorským dielom a výlučne vlastnej výroby.

Letné menu dostupné počas sezóny – príďte ochutnať
Nové menu bude dostupné počas celej letnej sezóny – predbežne do konca augusta. Okrem hlavných chodov v ponuke zostávajú aj sezónne špeciality ako je polievka z riečnych rakov s hrachovým suflé či mušle a ďalšie morské plody.
Reštaurácia Albrecht tak opäť potvrdzuje svoju povesť miesta, kde sa spája nápaditosť s poctivou gastronómiou a kreatívnym prístupom ku každému detailu. Príďte si vychutnať nadchádzajúce dlhé teplé večery na hotelovú terasu, pozvite obchodného partnera na pracovný obed, alebo len užite pomalé chvíle s blízkymi počas víkendového brunchu. Sledujte aj pripravované eventy, o ktoré v Albrechte nie je núdza.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy