Rôzne

Rosum ponúka okrem kancelárií aj záhradu na streche

Do projektu Rosum, ktorý bol oficiálne otvorený začiatkom tohto roka, sa sťahujú prví nájomcovia.

Ilustračný obrázok k článku Rosum ponúka okrem kancelárií aj záhradu na streche
5
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

Nový administratívny komplex vyrástol na lúke na rohu ulíc Ružinovská a Bajkalská. Počas výstavby prešiel viacerými zmenami.

Plány sa zmenili

Z pôvodne rezidenčného sa projekt zmenil na kancelársky s plochou viac ako 22-tisíc metrov štvorcových. Do Ružinova priniesol ďalšiu občiansku vybavenosť a nové verejné priestory. V súlade s pripravovaným plánom zóny a zámerom mestskej časti sa musel „uskromniť“. Počet objektov projektu klesol z troch na dve a ich výška sa znížila z plánovaných 30 nadzemných podlaží na súčasných 11.

„Oceňujem, že projekt má za sebou zníženie podlaží a zmenu účelu. To požadovali aj obyvatelia na verejnej prezentácii pôvodného projektu. Zároveň som rád, že nám investor pomohol pri rekonštrukcii Parku Andreja Hlinku, z ktorého sa po tridsiatich rokoch opäť stal kvalitný verejný priestor. Od ľudí mám aj pozitívnu reakciu na cyklochodník v okolí projektu,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Prejdite sa po streche

Rosum ponúka kancelárske priestory v severnej a južnej veži. Spája ich integrovaný parkovací dom so 470 parkovacími miestami. Zamestnanci sa cez obednú prestávku budú môcť poprechádzať na streche, ktorú tvorí terasa s množstvom zelených prvkov.

Za projektom Rosum stoja architekti z projekčnej kancelárie Helika, ktorí spolupracovali s odborníkom na verejné priestory Igorom Markom z ateliéru Marko & Placemakers. Okolie budovy by sa malo stať miestom, ktoré bude slúžiť nielen nájomcom budovy a jej zamestnancom, ale aj obyvateľom mestskej časti.

Súčasťou projektu je úprava cestnej infraštruktúry tak, aby zodpovedala nárokom na dopravné zaťaženie. Penta ako investor sa chystá vybudovať úsek cyklotrás a napojiť ich na cyklotrasu na Trenčianskej ulici. Rovnako bude naďalej spolupracovať aj na projekte revitalizácie neďalekého parku Andreja Hlinku.

Projekt Rosum Ružinov
5
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM