Rôzne

Petržalka sa opäť rozrastie. V bývalom areáli Matadorky vyrastie 29 podlažná obytná veža

Developer VI Group postaví na mieste bývalých závodov Matadorka, v tesnej blízkosti Vienna Gate, polyfunkčný bytový komplex.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka sa opäť rozrastie. V bývalom areáli Matadorky vyrastie 29 podlažná obytná veža
Zdroj: VI Group

Územie pozdĺž Kopčianskej ulice, ktoré zostalo po podniku Matador, ponúka developerom rozsiahly priestor na realizáciu ich projektov. Ako prví sa šance chopili a so stavbou začnú zástupcovia IV Group. V tesnej blízkosti vežiakov Vienna Gate vybudujú polyfunkčný projekt, ktorý ponúkne až 335 bytov a apartmánov s jednou až štyrmi izbami. Skladá sa z dvoch budov, z nižšej šesťposchodovej a vyššej, ktorá bude mať 28 poschodí.

Stavať sa začne tento rok

Ak by ste mali záujem o byty v projekte MATADORKA, momentálne sú v ponuke prevažne dvoj- a trojizbové byty, ďalej štvorizbové byty a mezonety na najvyššom podlaží v nižšom bloku B. Vo vyššej budove, bloku A+, sa zatiaľ predávajú byty po šieste poschodie. Výmery bytov je od 35 do 80 štvorcových metrov. Ceny bytov sa pohybujú od 82-tisíc eur pri dvojizbových bytoch a viac ako 123-tisíc pri väčších bytoch.

Priestor prízemia poslúži občianskej vybavenosti. Rodičov poteší materská škola priamo v objekte aj multifunkčné ihrisko na spoločnej terase. Projekt počíta aj s výsadbou zelene v okolí.

Práce by sa mali začať v poslednej tretine tohto roku, plány hovoria o dokončení hrubej stavby na začiatku roku 2019. Ak všetko pôjde podľa plánov developera, byty by mali byť skolaudované a odovzdané začiatkom roka 2020.

Vizualizácie (okrem úvodného obrázka) redakcii Bratislava24.sk spoločnosť VI Group neposkytla, pretože ich v dohľadnej dobe bude meniť. Viac sa dozviete TU.

Developer IV Group je známy z predchádzajúcich projektov Starý háj, Panónka, Muchovo námestie, Kubik či výstavby domov vo Vajnoroch s názvom Nové Šuty.

História versus súčasnosť

Územie bývalého závodu Matador má v dnešnej dobe viacero vlastníkov. Areál s veľkosťou 53 hektárov zastavajú spoločnosti Neo-Real, P.G.A a ďalšie. Mestská časť Petržalka zadala vypracovanie územného plánu zóny pre areál, po množstve pripomienok ho zastavila.

Ľudia nesúhlasia najmä so zahustením územia, a majú tiež výrazné výhrady voči výške plánovaných stavieb. Miestni obyvatelia by v tejto zóne najradšej videli nižšie stavby. Viacerým Petržalčanom prekáža, že územný plán zóny neráta so zachovaním bývalej Smaltovne a s depom Viedenskej električky. Tieto pamiatky sa obyvateľom mestskej časti spájajú so spomienkami na priemyselnú minulosť Petržalky.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM