Rôzne

V Ružinove by mohol vyrásť unikátny jedlý park

Mestskí poslanci vyčlenili v rozpočte peniaze na revitalizáciu unikátneho parku a Ružinovčania si môžu povedať, čo v ňom chcú mať.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove by mohol vyrásť unikátny jedlý park
Zdroj: Google Maps

Bratislavský Ružinov sa o svoje verejné priestory staral ukážkovo po celý uplynulý rok. Pokračovať v tom bude aj v roku 2017. Mestská časť plánuje vymieňať povrchy ciest a chodníkov aj revitalizovať ihriská a parky.

Unikátny park

Na zelenej ploche na rohu ulíc Ružinovská a Tomášikova vyrastie unikátny park, ktorý bude slúžiť primárne Ružinovčanom. O tom, čo všetko by v priestore pred Paneurópskou vysokou školou mohlo byť, rozhodnú ľudia. Jednou z možností, nad ktorou mestská časť uvažuje, je jedlý park, v ktorom by si Ružinovčania mohli odtrhnúť plody z ovocných stromov aj vypestovať bylinky.

V sobotu 28. 1. o 13:00 hod. sa v reštaurácii Planétka uskutoční diskusia so záhradnými architektmi, mestskými poslancami, s členmi OZ Naše Ostredky, OZ Kreatívna brána a OZ Zelená Bratislava – ZEBRA.

Zeleň miesto výstavby

„Doposiaľ sa vždy rozhodovalo o nás bez nás alebo sme náš hlas a názor museli presadzovať cez petície, až potom ako niekto iný na našom sídlisku naplánoval niečo bez nás. Konečne je vidieť, že obyvateľ je právoplatný člen rozhodovacieho procesu a mal by mať možnosť sa vyjadriť k priestoru, v ktorom žije,“ uviedlo OZ Naše Ostredky.

Ružinov dúfa, že zároveň takýmto spôsobom zabezpečí, aby zeleň v mestskej časti zostala. Aby sa na mieste nestavali domy miesto stromov.

Vyjadriť sa môžete aj prostredníctvom dotazníka TU, ktorý poslúži ako podklad pre zistenie vašich očakávaní.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM