Rôzne Správy

Rusko napadlo Ukrajinu: Slovensko dôsledky VOJNY pocíti tiež, polícia varuje pred TÝMTO

Rusko vo štvrtok zaútočil na Ukrajinu. Vojnu máme za hranicami, utečenci v autách mieria k Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Rusko napadlo Ukrajinu: Slovensko dôsledky VOJNY pocíti tiež, polícia varuje pred TÝMTO
57
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Zomreli aj civilisti

Ruskom podporované separatistické sily na východe Ukrajiny postupujú, oznámil to vo štvrtok hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Počas invázie už boli zabití ukrajinskí vojaci. Medzi obeťami sú však aj civilisti.

Viac sa dočítate TU:

Priama agresia

Slovensko reagovalo mimoriadnym zasadnutím Bezpečnostnej rady SR. Krátko po jeho skončení reagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. Ruský prezident Vladimir Putin sa podľa prezidentky vydal cestou priamej agresie, zaútočil na slabšieho, ktorého jediným previnením je, že chcel žiť mierovo.

Viac sa dozviete TU:

Do Kyjeva sa necestuje

Civilné lety z Bratislavy do Kyjeva sú pre uzavretie vzdušného priestoru Ukrajiny dočasne pozastavené. Zrušená je aj osobná vlaková doprava na Ukrajinu. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zastavila všetky osobné vlaky v smere na Ukrajinu až do odvolania.

Kolóny na hraniciach

Zahraničné televízie prinášajú živé zábery kolón áut, ktoré unikajú z Ukrajiny a stoja v masívnej kolóne. Pred hraničným priechodom na Užhorode smerom na Slovensko sa vytvárajú kolóny áut ľudí, ktorí utekajú pred vojnou.

Pozor na dezinformácie

Polícia varuje pred dezinformáciami a lživou propagandou, ktoré sa šíria v súvislosti s útokom Ruska na Ukrajinu. V posledných hodinách zaznamenala zintenzívnenie aktivít rôznych účtov, stránok a skupín na sociálnej sieti Facebook.

Viac sa dočítate TU:

FOTO: Ľudia na Ukrajine húfne opúšťajú Kyjev
17
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM