KAW Rôzne

Čaká Jurigovo námestie krajšia budúcnosť? Obyvatelia sa môžu vyjadriť k jeho budúcej podobe

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves si uvedomuje, že námestie už roky chátra a je na čase s tým niečo urobiť. Verejný priestor sa nevyhne rekonštrukcii.

Ilustračný obrázok k článku Čaká Jurigovo námestie krajšia budúcnosť? Obyvatelia sa môžu vyjadriť k jeho budúcej podobe
4
Galéria

Cez Jurigovo námestie v Karlovej Vsi denne prejde množstvo ľudí. Súčasný stav tohto verejného priestoru je však katastrofálny. Mestská časť Bratislava-Karlova Ves si uvedomuje, že námestie už roky chátra a je na čase s tým niečo urobiť. Naplánovali teda revitalizáciu priestoru, v ktorom je čo naprávať z hľadiska estetického aj funkčného.

Obnova námestia

Aktuálne sa mestská časť obracia na obyvateľov a návštevníkov Karlovej Vsi. „Ako vnímate súčasný stav a využitie Jurigovho námestia? Čo by mohlo námestie ponúknuť svojim návštevníkom?“ Takéto a podobné otázky kladie obyvateľom rozsiahly dotazník. Prispieť svojimi názormi a podnetmi k tvorbe budúcej podoby námestia môže každý, kto dotazník vyplní.

Nájdete ho v papierovej podobe v Centre služieb občanom na miestnom úrade na Námestí sv. Františka 8, v Miestnej knižnici na Jurigovom námestí 9 alebo na webe mestskej časti.

Prieskum je súčasťou participatívneho procesu plánovania obnovy tohto verejného priestoru s obyvateľmi. Svoje podnety môže verejnosť vyjadriť aj počas prvého stretnutia, ktoré sa uskutoční formou prechádzky v utorok 28. mája 2019 o 18:00 hod. (stretnutie pri fontáne na Jurigovom námestí).

„Výsledky zisťovania budú odborne vyhodnotené a využité ako podklady pre projekt revitalizácie verejného priestranstva, ktorú pripravuje MČ Bratislava – Karlova Ves, v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava,“ informuje mestská časť na svojej webovej stránke.

Zdroj foto: Real Holding s.r.o.

Karlova Ves
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM