Správy Samospráva

Karlova Ves tento rok investuje najmä do výstavby nových chodníkov a parkovacích miest

Najväčší objem, viac ako polovica výdavkov Karlovej Vsi je určená pre oblasť školstva a vzdelávania.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves tento rok investuje najmä do výstavby nových chodníkov a parkovacích miest
4
Galéria

Karlova Ves bude v roku 2019 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 14 559 571 eur v príjmovej i výdavkovej časti. Najväčšími investíciami v tomto roku majú byť dokončenie rekonštrukcie plaveckého bazénu v školskom areáli na Majerníkovej ulici, výmena povrchu futbalového ihriska na Molecovej ulici i výstavba nových chodníkov a parkovacích miest.

Najviac na školy

Rozpočet na utorkovom rokovaní schválili poslanci mestskej časti.

Najväčší objem, viac ako polovica výdavkov je alokovaná pre oblasť školstva a vzdelávania, na zabezpečenie chodu škôl a škôlok pôjde 7 707 895 eur. V rámci kapitálových výdavkov v tomto programe sa ráta s dokončením rekonštrukcie bazéna v ZŠ Alexandra Dubčeka, na tieto účely sa ráta so sumou 450 700 eur.

Na verejnoprospešné služby obce týkajúce sa kvality životného prostredia, zahrňujúce celoročnú údržbu komunikácií a verejných priestorov v správe mestskej časti, taktiež údržbu zelene, starostlivosť o detské ihriská, ale i zber odpadu je v dvoch na to určených rozpočtových kapitolách vyčlenených 1 118 600 eur.

V rámci kapitálových výdavkov sa ráta i so sumou 33-tisíc eur na nové prvky pre detské ihriská i vypracovanie projektovej dokumentácie pre ihrisko na Levárskej ulici.

Ďalšie projekty

Na opravy komunikácií má ísť 8-tisíc eur, do správy a údržby verejných priestranstiev (vrátane údržby chodníkov, čistenia vpustí, opráv lavičiek alebo oporných múrov) 114-tisíc eur. Ráta sa tiež s 50-tisíc eurami na vybudovanie nových chodníkov, 40-tisíc eur je vyčlenených na výstavbu nových parkovacích miest.

Zabezpečenie sociálnych služieb mestskej časti pokryje rozpočtovaná suma 200 920 eur, na podporu športu a mládeže bude 253-tisíc eur, z toho 150-tisíc eur súvisí s plánom vymeniť povrch ihriska na Molecovej ulici. Aktivity zahrnuté v programe kultúra a médiá bude mať disponibilné zdroje vo výške 195 700 eur.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Karlova Ves
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM