Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Ovocná pizza bez pečenia poteší každú návštevu
Zdroj: Nin.sk

Redakcia radí: Ovocná pizza bez pečenia poteší každú návštevu

Ak hľadáte niečo jednoduché, bez pečenia, bez múky, vajec a veľkej námahy, niečo čo máte hotové raz-dva a nepotešia sa len vaše chuťové poháriky, ale aj vaše oči a návšteva, potom je táto “ovocná pizza” skvelým riešením.

Rôzne Recept na dnes
Rôzne Recept na dnes

Redakcia radí: Ovocná pizza bez pečenia poteší každú návštevu

Ak hľadáte niečo jednoduché, bez pečenia, bez múky, vajec a veľkej námahy, niečo čo máte hotové raz-dva a nepotešia sa len vaše chuťové poháriky, ale aj vaše oči a návšteva, potom je táto “ovocná pizza” skvelým riešením.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Ovocná pizza bez pečenia poteší každú návštevu
Zdroj: Nin.sk

Ponuka na bratislavských trhoch a v obchodoch je aktuálne bohatá, a preto sa dá ľahko urobiť niečo letné, pri čom sa počas horúcich dní nezapotíme.

Peľové zrniečka sú výborným posilňovačom imunity a v týchto drobných zrniečkach sa nachádza až 27 minerálnych látok (sodík, draslík, železo, vápnik, … pravdaže vitamíny a mastné kyseliny).

INGREDIENCIE

Korpus

200 g celozrnných keksíkov

25 g jemných ovsených vločiek

130 g roztopeného masla

1 lyžica medu

Papier na pečenie

Krém

2 kelímky jemného odtučneného tvarohu

1 stracciatellová čokoláda (Schogetten Stracciatella 100g)

Mix ovocia

Čerstvá mäta

Peľové zrniečka

POSTUP

Keksíky spolu s vločkami rozmixujeme na prach. Pridáme k nim roztopené maslo a lyžicu medu, poriadne premiešame, prenesieme na papier na pečenie a vytvarujeme okrúhlu placku, hrúbkou pripomínajúcu tenké pizzové cesto. Odložíme tuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém a ovocie.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Tvaroh poriadne vymiešame a primiešame k nemu čokoládu. Tiež odložíme do chladničky. Ovocie si poriadne poumývame a necháme odkvapkať na kuchynských utierkach.

Korpus necháme tuhnúť v chladničke aspoň tri hodiny. Pred podávaním naň natrieme špachtľou krém a ozdobíme ľubovoľným ovocím. Posypeme peľovými zrniečkami a ozdobíme čerstvou mätou. Krájame podobne ako pizzu.

V recepte sa nachádzajú peľové zrniečka, pravdaže, pre alergikov je možné ich vynechať.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk

Čítajte aj: Redakcia radí: Aj bratislavské trhy sú plné jahôd, máme pre vás tip na ľahký letný dezert

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín