Rôzne Recept na dnes

Redakcia radí: Aj bratislavské trhy sú plné jahôd, máme pre vás tip na ľahký letný dezert

Nakúpili ste jahody na trhu, či vlastnoručne nazberali v samozbere, no neviete čo s nimi? Bratislava24.sk vám ponúka tip na ľahký letný dezert, plný jahodovej chuti.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Aj bratislavské trhy sú plné jahôd, máme pre vás tip na ľahký letný dezert
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Jahody patria medzi obľúbené ovocie. Svedčí o tom aj bohatá ponuka na bratislavských trhoch. Domáce jahody si môžete aktuálne kúpiť napríklad na trhovisku na Žilinskej, v Starej tržnici či v Tržnici na Trnavskom mýte.

Jahody majú dokonca aj rôzne liečivé účinky a nízky obsah cukru. Pozor, sezóna zberu jahôd trvá len pár týždňov. Ak teda máte chuť nazbierať si ich vlastnoručne, práve teraz máte príležitosť. Samozber prebieha najbližšie za Dunajskou Lužnou alebo v Rajke.

INGREDIENCIE

Korpus

250 g maslových sušienok

150 g masla

Plnka

3 tégliky jahodového Pribináčika

220 g gréckeho bieleho jogurtu

250 ml smotany na šľahanie

1 balíček vanilkového cukru

1 lyžička vanilkového bourbonu

100 g preosiateho práškového cukru

10 rozmixovaných čerstvých jahôd

1 stužovač do krémov príp. želatínový stužovač

Čerstvé čučoriedky alebo iné drobné ovocie (nemusí byť)

Jahody a mäta na ozdobenie

POSTUP

Sušienky rozmixujeme na prach a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes pritlačíme druhou stranou lyžice, prípadne prstami, na dno formy. Pripravíme si plnku.

Vo veľkej mise zmiešame práškový cukor s vanilkovým, pridáme jogurt aj Pribináčikov a všetko spolu poriadne premiešame. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do tuha a zmiešame s ostatnou zmesou.

Jahody umyjeme, usušíme kuchynskými utierkami a úplne rozmixujeme. Rozmixované jahody pomaly vmiešame do jogurtovo-pribináčikovej zme­si.

Stužovač krémov pripravíme podľa návodu na obale. Najlepšie je pripraviť stužovač a pred vyliatím do krému ho zmiešať asi s dvoma až troma lyžicami krému a potom pridať ku zvyšku plnky.

Zmes nalejeme na pripravený korpus do formy a pridáme čučoriedky, prípadne iné drobné ovocie (nemusí byť). Tortu dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie počas noci.

Zdroj: nin.sk

Rýchle správy

Najčítanejšie