KAW Rôzne Správy

PUŠKÁRI z bratislavskej strednej školy vyrobili ZBRANE zo zeleniny: TOTO je dôvod! +FOTO

Stredná odborná škola technická v Bratislave uverejňuje na sociálnych sieťach množstvo fotografií a videí zeleninových zbraní. Čo ich k tomu viedlo?

Ilustračný obrázok k článku PUŠKÁRI z bratislavskej strednej školy vyrobili ZBRANE zo zeleniny: TOTO je dôvod! +FOTO
7
Galéria

Na Strednej odbornej škole technickej v Bratislave so strojárskym a zlatníckym zameraním sa na svoje povolanie pripravujú aj študenti v odbore puškár.

Sociálne siete obsah zablokovali

Ako už z názvu vyplýva, ide o budúcich výrobcov zbraní. Podobne, ako ich spolužiaci z iných odborov, sa aj oni chceli svojimi výtvormi pochváliť verejnosti na sociálnych sieťach. Bohužiaľ, tie ich obsah okamžite zablokovali. Sociálne siete totiž nepovoľujú zobrazovanie zbraní.

„Pri ukážkach z odborného výcviku v našich strojárskych profesií sme narazili na blokovanie niektorých príspevkov na našich sociálnych sieťach. Pri analýze sme zistili, že sú to len príspevky zobrazujúce zbrane, alebo ich časti, ktoré sa používajú pri odbornom výcviku a to z dôvodu možnosti porušenia pravidiel. Keďže si pravidlá ctíme a rešpektujeme tento zákaz, museli sme vymyslieť niečo iné,“ priblížila pre Bratislavský samosprávny kraj riaditeľka Strednej odbornej školy technickej Petra Pavelková.

Zeleninové zbrane

Mladí ľudia sa okamžite vynašli a vyrobili zbrane zo zeleniny. Treba uznať, že kreativita a precíznosť im vôbec nechýba. Medzi zbraňami nájdete samopal z čerstvej cibuľky, mrkvy, póru a cukety aj ručný granát zo zemiaku.

„My sme na našich puškárov hrdí a chceme ich prácu prezentovať verejnosti aj uchádzačom, preto sme zvolili túto kreatívnu zástupnú formu. Pre všetkých, ktorí by si chceli prezrieť, čo na škole robíme naozaj, sú naše dvere vždy otvorené,“ uvádza škola pod fotkami zeleninových zbraní.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zbrane zo zeleniny
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM