Alexandra Húsková Rôzne

Prvých zákazníkov športového obchodu Decathlon dnes privítali zamestnanci potleskom

Francúzska sieť športových obchodov Decathlon dnes otvorila v Bratislave svoju prvú predajňu. Zákazníci nájdu v bratislavských Boroch na predajnej ploche 2000 m2 oblečenie a športovú výstroj pre približne 70 športových disciplín.

Ilustračný obrázok k článku Prvých zákazníkov športového obchodu Decathlon dnes privítali zamestnanci potleskom
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

Francúzsky Decathlon, ktorý plánuje v tomto roku preinvestovať na Slovensku viac ako 20 mil. eur a zamestnať viac ako 100 ľudí, ponúkne zákazníkom 20 exkluzívnych a inovatívnych športových značiek. „Svoj príbeh a predajný koncept „všetko pod jednou strechou“ začal Decathlon písať pred 40 rokmi a dnes prichádza aj na Slovensko,“ hovorí Jerôme Morice, generálny riaditeľ Decathlon Slovensko.

Vrátenie tovaru do dvoch mesiacov a bez bloku

Decathlon je vo svete známy aj svojou inovatívnou filozofiou predaja. Výrobky zakúpené v predajni si budú môcť zákazníci hneď vyskúšať, a to buď priamo v obchode alebo na priľahlom multifunkčnom ihrisku. Pridanou hodnotou vernostného programu, do ktorého sa zákazníci môžu zapojiť priamo v obchode, je možnosť vrátiť, alebo vymeniť tovar do 2 mesiacov od kúpy. „Súčasťou predajnej kultúry Decathlonu je poskytovaný servis na bicykle a v zimných mesiacoch aj na lyže. Pri výmene či vrátení tovaru sa naši zákazníci, ktorí sú zapojení do vernostného programu, nemusia preukazovať pokladničným blokom,“ hovorí Martina Paulikánová, riaditeľka predajne Decathlon Bory.

Bratia Hochschornerovci nakupovali ako prví

Historicky prvý nákup v novootvorenej predajni zrealizovali slovenskí olympijskí víťazi vo vodnom slalome v kategórii C2, bratia Peter a Pavol Hochschornerovci. „Sme presvedčení, že slovenské rodiny a fanúšikovia pohybu a aktívneho športu nájdu v tejto predajni všetko, čo potrebujú pre šport a trávenie voľného času.“ povedal Pavol Hochschorner.

V predajniach Decathlonu pracujú iba športovci, pre ktorých je šport súčasťou ich života. V predajni Decathlon Bory poradí zákazníkom napríklad bývalá hráčka basketbalového tímu Good Angels Košice Katarína Pindrochová či bývala reprezentantka Slovenska v plávaní Jana Svrčková.

Prvých zákazníkov dnes zamestnanci obchodu vítali potleskom a výskaním

Nastúpení zamestnanci pripravili prvým návštevníkom milé prekvapenie v podobe privítania potleskom. Od deviatej hodiny prichádzali do Decathlonu všetky vekové kategórie ľudí, niektorí zo zvedavosti, iní poznajúc značku za konkrétnym tovarom. „Prišla som si kúpiť športové uteráky, jeden som si kúpila v Decathlone v Paríži a tešila som sa na otvorenie tu v Bratislave.“ povedala pre Bratislava24.sk jedna z nakupujúcich. Mladý pár sa tiež prišiel pozrieť do nového obchodu : „Decathlon ešte nepoznáme a boli sme zvedaví.“ Pani s kolobežkou v ruke odpovedala s úsmevom: „Zajtra máme doma oslavu narodenín a potrebovala som na poslednú chvíľu darček."

„Chceme byť lojálni k zákazníkom. Našim zámerom je urobiť šport dostupným pre všetkých. Na trhu máme najlepšie ceny v pomere ku kvalite produktov.“ Vyjadrila sa pre Bratislava24.sk manažérka zákazníckeho servisu Petra Bartánusová. Približne 85% značiek tovaru sú privátne značky siete Decathlon, ako napríklad : KALENJI (beh), ARTENGO (tenis), BTWIN (cyklistika), KIPSTA (kolektívne športy), OXELO (korčule a kolobežky), DOMYOS (fitnes), QUECHUA (turistika), FOUGANZA (jazdectvo). Nájdete tu však aj produkty značiek Adidas, Puma, či Nike.

Svoju druhú predajňu otvorí spoločnosť ešte počas tejto jari v novobudovanej bratislavskej nákupnej zóne Pharos.

Dozviete sa viac: Nové nákupné centrum: Pharos by mal prvých návštevníkov privítať ešte pred letom. Viete čo ponúkne?

Viac o nákupnom centre Bory mall: Aj toto môžete nájsť v novom nákupno-zábavnom centre. Päť dôležitých vecí o Bory Mall

Program počas víkendu

Piatok

15:00–15:45 TJ Sokol Bratislava – moderné gymnastky 15:45–16:45 Balloon show 17:00 Devils – tanečný klub zo Stupavy

14:00–16:00 maľovanie na tvár

Sobota

11:00 Dokan – bojové umenia 14:00 Goju Kai – karate 14:30 S3T kids – tanec 15:00 Moderná gymnastika 16:00 Goju Kai – karate

Nedeľa

11:00 Tanec 14:00 Inline skating show 15:00 Inline skating show 16:00 TK Spektrum – tanec 17:00 Devils – tanec

Otvorenie športového obchodu siete Decathlon
10
Galéria
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk
Otvorenie športového obchodu siete Decathlon
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM