Nina Táborská Rôzne

Nové nákupné centrum: Pharos by mal prvých návštevníkov privítať ešte pred letom. Viete čo ponúkne?

Komplex Pharos Business Park vyrastá medzi bratislavským letiskom a nákupným centrom Avion na ploche takmer 50 hektárov. Nemecký predajca pre domácich majstrov Bauhaus by mal prvých návštevníkov privítať ešte pred letom. Ide o prvú prevádzku na Slovensku, nováčikov ale bude viac.

Ilustračný obrázok k článku Nové nákupné centrum: Pharos by mal prvých návštevníkov privítať ešte pred letom. Viete čo ponúkne?
Zdroj: Dnes24.sk

Aktualizácia – Najnovšie ifnormácie nájdete tu: Bauhaus v Pharos Parku otvorí svoje brány už čoskoro. Čo ponúkne zákazníkom? a tu: Pharos Park otvára svoje brány: Bauhaus privíta prvých návštevníkov už budúci týždeň. Vieme čo ponúkne

Cieľom projektu je vytvoriť zóny so samostatne stojacimi obchodnými prevádzkami. Presná rozloha projektu je 46 hektárov, viac ako 24 hektárov má tvoriť predajná plocha s približne 2250 parkovacími miestami.

Ide o celkom nový typ nákupného centra v Bratislave. Hlavným rozdielom je spomínaný fakt, že nákupná zóna sa bude skladať zo samostatne stojacich obchodných prevádzok.

Ešte pred letom má otvoriť prvý z obchodov, nemecký Bauhaus. Ten doplní dva v Bratislave už dlhodobo usadené obchody rovnakého druhu – Baumax a Hornbach. Ide vôbec o prvú predajňu Bauhaus na Slovensku. Podľa našich informácií už prebieha školenie zamestnancov a čochvíľa sa má Bauhaus napl'ňať tovarom.

K nemu pribudne aj ďalšia predajňa prvá na Slovensku – Francúzska spoločnosť Decathlon. Ide o bochod so športovými potrebami a odevmi s plánovanou rozlohou 4-tisíc metrov štvorcových.

K nim sa pridá napríklad aj Sconto nábytok, ktorý už, ako informujuú oficiálne stránky, začal s výstavbou svojej prevádzky. Pôvodne mal byť súčasťou komplexu aj slovenský nábytkový dom Albero. Ten ale plánuje manšiu prevádzku.

Bauhaus tak bude predstavovať priamu konkurenciu neďalekému Hornbachu a Sconto priamu konkurenciu pre Ikea a Kika.

Pomer obchodných plôch jeden z najväčších v Európe

Celkovo pribudne na prenajímateľnej ploche 18 obchodov. Realizátori projektu na oficiálnej stránke nehovoria len o obchodoch, ale aj o kaviarňach a reštauráciách. Súčasťou Pharos Parku majú byť tiež verejné plochy a živé pasáže s možnosťou relaxu a oddychu pre celú rodinu.

Prečítajte si tiež: KOMENTÁR: Kde sa stratili všetci ľudia? Prázdne nákupné centrum, to sa len tak v Bratislave ne­vidí

Otázne skôr je, či sa popri ostatných nákupných centrách a blízko stojacom Avione s Ikea uživí aj ďalšie. Len nedávno na opačnom konci Bratislavy otvorila developérska odnož známej finančnej skupiny Penta nákupno-zábavné, rodinne zamerané a hlavne obrovské centrum Bory Mall. Sami sme sa presvedčili, že po večeroch centrum zíva prázdnotou.

V roku 2000 v bratis­lavskom Novom Meste otvorili Polus City Center a postupne sa pridali aj Shopping Palace, Aupark, Avion, Eurovea, Central, Retro, OC Danubia,… Pomer obchodných plôch na obyvateľa je dnes v Bratislave jeden z najväčších v Európe.

Nové pracovné príležitosti

Komplex Pharos Business Park budú tvoriť tri veľké zóny. Celý projekt zastrešuje firma Development 4. Pharos má priniesť až 2-tisíc nových pracovných miest.

Podľa oficiálnych stránok ambíciou nového komplexu je funkčne doplniť a ešte viac posilniť silnú obchodnú zónu v najnavštevo­vanejšej lokalite Avion Shopping Center. Výhodná je jeho poloha s dostupnosťou diaľnice D1. Úspech si ale Pharos sľubuje aj od polohy pri letisku. Veľkým lákadlom by mali byť tiež celkom nové obchody, ktoré sa doteraz na Slovensku nepredstavili.

Prečítajte si tiež: Za nákupmi do Rakúska: Čo ponúkne nové Fachmarktzentrum v Hainburgu?

Pharos
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM