Rôzne

Prvý bar s erotickými tanečnicami v Bratislave vznikol vo vinárni Perugia už v roku 1966

V šesťdesiatych rokoch nebolo jednoduché nájsť ženu, ktorá by bola ochotná ukazovať sa nahá, no napriek tomu bol o povolanie erotickej tanečnice veľký záujem.

Ilustračný obrázok k článku Prvý bar s erotickými tanečnicami v Bratislave vznikol vo vinárni Perugia už v roku 1966
9
Galéria

Šesťdesiate roky minulého storočia priali v Bratislave hlavne vinárňam, viecham a krčmám. V meste vznikalo množstvo známych vinární, ktoré doslova praskali vo švíkoch. Pilo sa veľa, atmosféra bola komorná, vo vinárni každý každého poznal.

Prvý striptíz v Bratislave

Vinárne po celom Slovensku budovalo ľudové spotrebné družstvo Jednota a výnimkou nebola ani Bratislava. Družstvo v polovici októbra 1966 otvorilo na Zelenej ulici reštauráciu a vináreň Perugia, ktorá mala poukazovať na družbu Bratislavy s Talianskom.

Denne sa tu pripravovalo až 60 druhov jedál. Jedáleň mala kapacitu 50 miest, vináreň 70 miest, no do reštaurácie ste sa len tak nedostali. Luxusný podnik s talianskou kuchyňou mal takmer vždy vypredané. Zaujímavosťou ale je, že to, čo podnik preslávilo, neboli talianske špeciality. Perugia sa preslávila striptízom. Išlo o prvý bar s erotickými tanečnicami v meste.

Striptérky v Perugii

V tej dobe nebolo jednoduché nájsť ženu, ktorá by bola ochotná ukazovať sa nahá, no napriek tomu bol o povolanie erotickej tanečnice veľký záujem. Záujemkyne ale museli prejsť náročným konkurzom. Museli predviesť nielen svoje telá, ale aj vedomosti z oblasti politiky, histórie či filozofie. „Nájsť vtedy dievča, ktoré bude ukazovať prsia bol dosť problém. To nebolo ako dnes. Tie dievčatá boli také nemehlá,“ spomína s úsmevom herec Andy Hryc.

Tie, ktoré náročným konkurzom prešli, žali v podzemných priestoroch Perugie pred mužským publikom veľký úspech. A to aj napriek tomu, že nepredvádzali žiadne krkolomné kúsky a nevyzliekali sa úplne donaha. Choreografiu aj celý program pripravovali baleťáci. Išlo o decentný striptíz, na dievčatách údajne vždy zostal aspoň nejaký priesvitný závoj, ktorý dával priestor mužskej fantázii.

Prvé predstavenie sa pre veľký záujem začínalo už o štvrtej hodine poobede. Tento čas obľubovali najmä páni, ktorým sa nechcelo so svojimi polovičkami behať po nákupoch v Priore. Druhé predstavenie začínalo o ôsmej hodine večer, kam už chodili skutoční obdivovatelia remesla. Na predstavenia sa chodili pozerať muži z celého Slovenska.

Striptízu v Perugii urobila koniec invázia sovietskych vojsk v roku 1968.

Zdroj: vtedy.sk

Vináreň Perugia
9
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM