ESL Správy Samospráva

Príprava na búrky: Ako ich zvládne kanalizácia?

V ostatných rokoch sa to opakuje pri každej väčšej búrke. Príval vody nestíha kanalizácia zachytávať a tak sa tvoria obrovské kaluže a následné zápchy.

Ilustračný obrázok k článku Príprava na búrky: Ako ich zvládne kanalizácia?
Zdroj: TASR

Klimatická kríza spôsobuje veľké zmeny počasia. Prejavuje sa okrem iného aj tým, že dlhé horúce dni striedajú obrovské búrky. Na tie však často súčasná kanalizácia nie je stavaná a aj preto nestíha.

Čistenie

Svoje o tom vedia obyvatelia Vrakune. Cesta pri Vrakunskom cintoríne je takmer pri každej búrke zaliata a nepriechodná. Samospráva sa snaží urobiť všetko preto, aby následky búrok čo najviac zmiernila.

„Mestská časť Vrakuňa začala s čistením verejných kanalizačných vpustov. Za ostatné roky boli naozaj dosť zanesené. Nerád to priznávam, ale teplé dni sa nám krátia a počasie hlási aj dážď. Takže neotáľame a makáme, aby kanalizačné vpusty boli čisté a voda poriadne odtekala,“ uviedol starosta Vrakune Martin Kuruc.

Pomôžte

Ako dodal starosta, vyčistené vpusty sú označené svietiacou žlto-zelenou farbou. Ak však občania narazia na kanál bez tohto označenia, prosí ich, aby to nahlásili.

„Naozaj sa snažíme vyčistiť všetky kanalizačné vpusty. Môže sa ale stať, že na niektorom vpuste stojí auto a naši pracovníci sa k nemu nevedia dostať, alebo si ho nevšimnú. Ak teda uvidíte neoznačený vpusť, prosím kontaktujte nás a my okamžite vyšleme pracovníkov, aby vpust vyčistili,“ uzavrel starosta Vrakune.

foto je ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM