Alexandra Húsková Kultúra

Príďte aj vy "spomaliť" na Dobrý trh. Pripravených je viacero noviniek

Spoločným mottom sobotného Dobrého trhu je „Spomaľme!“. Dobrý trh na Jakubáku je aj priestor pre oddych pod stromami, na permakultúru v meste, diskusie, workshopy, bubnovačku, linorez i ručnú tlač.

Ilustračný obrázok k článku Príďte aj vy "spomaliť" na Dobrý trh. Pripravených je viacero noviniek
Zdroj: Dnes24.sk

Jarný Dobrý trh dvojnásobne narastie. Organizátorom sa totiž ozvalo mnoho kvalitných výrobcov a producentov, uviedla Illah Van Oijen v rozhovore na stránke dobrytrh.sk. Keďže Jakubák pripravujú v spolupráci s organizáciou Slow Food Pressburg, viac bude tam aj predajcov pod ich hlavičkou.

Počas soboty 23. apríla, zmiznú z Jakubovho námestia autá a trh sa rozšíri na obidve ulice. Dobrý trh sa za posledné roky stal vyhľadávanou akciou, snahou je ponúknuť čo najviac priestoru, ale aj vyváženú a pestrú ponuku.

Lokálny pôvod a menšie podniky

Organizátori Dobrého trhu podporujú menšie podniky a je pre nich dôležité vedieť aký majú zúčastnení predajcovia či výrobcovia remeselný spôsob výroby, uviedla Illah Van Oijen. Kritériom výberu predajcu je aj lokálny pôvod potravín, ako aj spôsob, akým sa k produktom dostávajú.

Na Jakubáku sa dobre najete a pribudne aj príjemná zóna na sedenie. Novinkou tohto ročníka bude otvorenosť aj v týchto informáciách – všetky prevádzky budú mať na trhu zverejnené informácie o pôvode surovín, z ktorých budú variť.

Tri pódiá pre zábavu

Na námestí nájdete tri pódiá, prvé Pódium Bratislavského samosprávneho kraja bude už tradične pre deti, novinkou bude špeciálne Slow Food&Folkie pódium venované hnutiu Slow Food a zároveň pesničkárom, tretie zastreší festival [fjúžn]. Práve s [fjúžn] je spojené podujatie Asia Days, ktorému bude patriť časť Jakubáku.

Ázijskú kultúru budete môcť spoznať v špeciálnej multikultúrnej zóne, ktorá je organizovaná v spolupráci s [fjužn] festivalom a Azijským centrom.

Na Jakubovom námestí čaká návštevníkov množstvo naozaj bohatého programu. Predstaví sa aj novinka Goetheho inštitútu – Knižnica vecí AjnFach. Čítajte viac: Potrebovali by ste si požičať stan, cyklotašky, nosič na dieťa či vŕtačku? Navštívte AjnFach

Okrem toho tu nájdete workshopy kaligrafie, kreslenia, zaujímavé prednášky, či čítanie a pestrý program aj pre deti. Celý program nájdete TU.

Jakubák, Panenská a Stará tržnica

Dobrý trh na Jakubovom námestí môžete navštíviť v priebehu nasledujúcej soboty 23. apríla od 10. do 17. hodiny. Vstup je voľný, pokiaľ však chcete Dobrý trh podporiť, môžete si zakúpiť vstupenku vo forme náramku. Novinkou tohtoročného trhu je aj náramok pre deti, na ktorý im rodičia môžu napísať meno a telefónne číslo, pre prípad zablúdenia potomka.

V tomto roku Dobrý trh nás čakajú ešte a to 15. septembra na Panenskej a 17. decembra v Starej tržnici.

Prečítajte si aj: Kultová paLacinka chutí už štvrťstoročie

Zdroj:dobrytrh.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM