Nina Táborská Samospráva

Predvolebná debata kandidátov na primátora Bratislavy rozhnevala Dopravný podnik

Ako už býva zvykom, pred voľbami politici otvárajú veľa tém, o ktoré sa počas roka ani samotní kandidáti nezaujímajú. Tentokrát predvolebná diskusia troch horúcich kandidátov na post primátora hlavného mesta rozhnevala Dopravný podnik Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Predvolebná debata kandidátov na primátora Bratislavy rozhnevala Dopravný podnik
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V diskusii kandidátov padali ostré slová na adresu DPB, týkajúce sa predovšetkým starých autobusov a nemoderných vozidiel.

Odborné témy sa v predvolebných diskusných reláciách stávajú predmetom vyjadrení kandidátov, veľakrát však ide o témy, ktoré bývajú istým spôsobom zneužívané tesne pred komunálnymi voľbami. Podľa Dopravného podniku Bratislava niektorí z kandidátov v utorkovej debate svojimi vyjadreniami poškodili dobré meno DPB, ktorým jediným akcionárom je hlavné mesto.

Podľa vyjadrení DPB, sa hospodárenie podniku za celé obdobie od roku 2011 vyvíja priaznivo až do súčasného obdobia.

„Od roku 2011 sa strata z hospodárenia podniku medziročne znižovala a v roku 2014 sa už predpokladá vyrovnané hospodárenie,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Tento rok prebieha v Dopravnom podniku modernizácia vozidlového parku autobusov. Okrem nových električiek a trolejbusov časom pribudne aj 100 kusov nových autobusov. Prvé sa postupne dodávajú už teraz, zvyšok počas prvého polroka 2015.

„Do leta budúceho roku pribudne do vozidlového parku 100 nových autobusov, vďaka čomu sa ich priemerný vek zníži na 6,3 rokov a spoločne so 120 novými trolejbusmi a 60 novými električkami sa obnoví až 65 percent vozidlového parku,“ vyjadril sa DPB na svoju obhajobu voči vyjadreniam kandidátov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM